Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
začaly mi problikávat světla na chodbě.
Stává se to, když zapínám vypínač v koupelně.
Mám ještě původní vedení v Al. Díval jsem se do světel, jestli to není v kontaktu a ohýbal kontakty v objímce a to nepomohlo.
Co by to mohlo dělat?
Díky
začaly mi problikávat světla na chodbě.
Stává se to, když zapínám vypínač v koupelně.
Mám ještě původní vedení v Al. Díval jsem se do světel, jestli to není v kontaktu a ohýbal kontakty v objímce a to nepomohlo.
Co by to mohlo dělat?
Díky
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
3x
Pokud blikají jiná světla, než zapínáte, tak to bude studeňák po cestě drátů v instalační krabici.
Je potřeba komplet vše minimálně podotahovat. Pokud už někde hliník, nebo svorka zčernala, tak čistit a měnit.
Doporučuji nechat to udělat elektrikáře, jednak jako laik nezkontrolujete, že jste vše opravdu fyzicky odpojil pojistkami, takže hrozí úraz el proudem, druhak neposoudíte, kdy stačí dotáhnout a kdy ne.
Je potřeba komplet vše minimálně podotahovat. Pokud už někde hliník, nebo svorka zčernala, tak čistit a měnit.
Doporučuji nechat to udělat elektrikáře, jednak jako laik nezkontrolujete, že jste vše opravdu fyzicky odpojil pojistkami, takže hrozí úraz el proudem, druhak neposoudíte, kdy stačí dotáhnout a kdy ne.
3x
Při mechanickém působení na ten vypínač se může přerušovat dotek Al vodiče pod šroubkem, nebo ve spoji nebo i v zlomeném odchozím vodiči v krabičce vypínače.
Odkrýt kryt vypínače, zkusit pohnout tělesem vypínače, dráty v krabičce pod ním, sledovat při tom světlo na chodbě.
luboo
Na ten vypínač se můžu podívat, ale stává se to když zapínám vypínač v koupelně, který nesouvisí se světlem v chodbě.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]