Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukční deska

Od: endys odpovědí: 5 změna:
Zdravím, potřebovala bych poradit. Babička vařila a připálila si jídlo, mě do kuchyně přivolal až smrad . Nyní mám na indukci tento flek. Už nevím jak se toho zbavit, je to jak vypálené (vnitřně) kolo.
Indukční deska

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to je prostě vypálená barva - to sklo není původně černý - na starších je to za pár let taky... a na mé nové varné desce jsou "fleky" za první týden - ale to nemá vliv na funkci rostlináře.

doplněno 11.02.22 16:51:

Ovšem pokud to půjdete reklamovat podle rady koleků rádců, budu velmi rád za informaci o výsledku či vyjádření reklamačního oddělení.

endys
hodnocení

Aha, tak dekuji. Tuhle indukci mam chvili. Tak me to právě zarazilo, kdyz jsem sundala ten pripalenej hrnec, tak jsem se lekla.
pepeek
Myslím že to není normální, reklamoval bych to. Usuzuji podle toho, že doma máme indukci už 7 let a deska je stále neprůhledně černá tak jak byla hned po koupi. Samozřejmě se tam taky už xkrát něco podařilo připálit, ale vždy jsem připáleninu z povrchu desky seškrábal škrabkou s břitem na řasy v akváriu.

Barva? Kde by se na varné desce vzala barva? Používají se černá či kouřová skla (sklo je probarveno v celém objemu). Pokud se to udělalo zespod, tak jedině se zeptat v nějakém servisu, tam by mohli poradit, jestli to lze nějak řešit.

právě to kouřové sklo - ta barva skla - se častým "přepalováním" - používáním dlohodobě a na vysoké teploty - "vypálí" nebo jak to napsat.

Mám takovou zkušenost se dvěma deskami u mne, jedna u sestry, jedna u tchýně... jinde jsem se nedíval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]