Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne rádcové, prosím o radu odborníky elektro. V práci máme tank na mléko. Na vrchní části je motor spojený ocelovým kolíkem s míchadlem. Pro potřebu promíchání mléka, tento motor cca 3x za hodinu zapne a cca 10 min točí,dle časovače. Problém je ten, že odpor míchadla ( 5000 litrů) a rozjezd motoru hned "naplno" způsobuje časté "ucvaknutí" spojovacího kolíku a následné "vymačkávání" děr jak na hřídeli motoru, tak míchadla. Otázka zní, jestli je možno na tento motor přidat roběhový kondík, nebo něco aby rozjezd motoru byl plynulý. Snad jsem to nějak srozumitelně napsal. Předem děkuji za rady.
No má to 11 otáček za minutu. Já tam dávám inbus a opravdu se mi nestane že by se ucvakl do výměny té vodní spojky. Při každé výměně dám pro jistotu nový šroub a zajišťovací matku. Zrovna včera jsem dělal na jedné farmě.
Teď koukám na druhou fotku, to je nějaká novější převodovka ta má opravdu 22 otáček.
Jak už tady bylo zmíněno přidat měnič,nebo motor s převodovkou dát výš(drží 4 tyče) a vložit pružnou spojku například hardy spojku kompreservis-orlik.cz/... ,na fotkách v odkazu je kompletní provedení ,nebo jinou torzní spojku např. bmc-tech.cz/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.