Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou LED žárovky regulovatené?

Od: ondraaa odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rád bych si na místo klasického přepínače namontoval stmívač, který bude regulovat intenzitu led osvětlení.

Všude se píše, že stmívače jsou to kompatibilní pouze s regulovatelnými LED žárovkami. Mám za to že takové jsou ale všechny. Je to tak? Je možné stmívač propojit s klasickou ledkou?

Má to někdo ideálně vyzkoušené?

S díky,

O.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Musíte koupit regulovatelnou, což máte uvedeno v popisku výrobku. Běžnou LED žárovku nelze regulovat.

111®
hodnocení

2x

nejsou všechny, musí se koupit co to umí, tedy pokud máš na mysli přímo ovládaný dálkokovvým ovladačem..v IKEA sem je viděl..

hodnocení

2x

Ledka to musi podporovat, bezny typ sa bude snazit drzat rovnaky jas, aj ked mu osekate triakom pol sinusovky.

hodnocení

0x

Mám jednu radu...

Samozřejmě do regulátoru musí být LED žárovky regulovatelné a má to i své ale...

Regulátory jsou dva druhy zapojení... S N vodičem a bez N vodiče. Ty co jsou dvouvodičové, tak ty berou napájení z úbytku v obvodu. Tak u těch zpravidla/obvykle je důležitá watáž zátěže a tak třeba klasický regulátor od ABB Tango (dvouvodičový) má tuším 60-300W. Tak u toho mám odzkoušeno, neboť ho mám asi 10 let, že dvě regulovatelné LED žárovky cca 2x12W jdou regulovat cca 50% až úplně do 0%. Pro mě je to třeba zrovna použitelné, nebpť jednu klapku vypínače mám 100% (plné max světlo) a druhou tlumené na TV atd. Pro mě tedy vyhovující. Tedy zkušenost. Né všude lze do stávající instalace dodělat do vypínače vodič N,.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]