Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude fungovat reprák z USA v EU zásuvce?

Od: audiofil odpovědí: 11 změna:

Ahoj, budou mi fungovat reproduktory z USA s koncovkou US v klasické EU zásuvce, když v USA je 120V a u nás 230? V Evropě jsou tyto repráky vyprodané a jediná možnoswt je objednat z USA... existuje popřípadě nějaký měnič napětí, kterým by se to dalo vyřešit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ak maju spinany zdroj, tak na 80% ano, ak klasicke trafo, tak to nekupujte, predrazi sa vam to o vymenu trafa alebo pomocne trafo (a este bude problem so sytenim plechov 50 vs 60 HZ). ziadajte predajcu, nech odfoti stitok, ak tam bude nieco ako 100 - 240V AC 50 - 60 HZ tak mate vyhrane.

audiofil
A co měnič napětí? Prodávají se 120v na 230v

Bez detailov sa neda odpovedat, poslite odkaz na eshop alebo vyrobcu. Nezabudnite ani na cca 20% DPH pri dovoze a ked to stoji cez 150 EUR, tak aj 0 - 5 % clo, nepoznam presne sadzby na elekroniku, moze to byt aj nula, DPH ale platit musite.

Pokud je univerzální zdroj tak je blbost k tomu dávat ještě měnič

audiofil
hodnocení

Na štítku se píše Input - 120V střídavý, 60Hz 11W.

No vzhledem k tomu, že tyto repráky jsou vyprodané uplně všude a již se nevyrábí, a v USA se také jentak nevyskytují, tak mi nic jiného nezbývá, a DPH a clo ochotně zaplatím :)

Vlozte sem odkaz na vyrobok alebo foto, podla toho sa da povedat viac.

hodnocení

1x
V návodu k reproduktorům musí být hveden rozsah napájecích napětí.
Pokud obsahují klasické trafo, je možné, že napětí půjde přepnout. Ale to jsou bez určení typu reproduktorů jen spekulace.
Mě fakt baví, kolik lidí tu chce poradit a přitom je jim líno/stydno/nechtějí uvést přeesné označení věci, na kterou se ptají. Dotazy typu "nestartuje mi auto", "nefunguje mi telefon", bez udání typu jsou tu denně. Opravdu bych se u správce přimlouval, aby v technických rubrikách součástí formuláře dotazu bylo okno nazvané "typ zařízení (výrobce, model)", aby to těm lidem došlo a my se na to 50 x denně nemuseli ptát.
Kdo to tutlá úmyslně (abychom mu třeba ty repráky nevykoupili :-D ), tak ten to nevyplní, to se nedá nic dělat.

hodnocení

0x

V USA se už používá v nových sítích již také i 230V... Tak to prozkoumej...

Jinak třeba:

mulac.cz/...

Je toho mnoho typů, záleží hlavně na příkonu zátěže, tedy pak na výkonu zdroje...

hodnocení

0x

Když nakupuji tyto věci na AliExpressu, tak je tam vždy nabídka, jestli chci zástrčku EU, nebo US a mohu si vybrat. Nebo prodejce nabízí, že pošle adaptér na EU zástrčku. Ale ten adaptér se dá koupit u nás u každého Vietnamského prodejce. Mám třeba vyhřívací desku na pěstování a také jsem to vyřešila tím adaptérem.

No, ale v případě tazatele nestačí adaptér, napájení repro je 120V...nemůže přímo připojit na 230V, ...třeba pomocí adaptéru!

Tak to se omlouvám a prosím tazatele, aby mou odpověď nebral v potaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]