Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezformátovaná karta

Od: zanna* odpovědí: 14 změna:

Jsem zoufalá :( mám foík na micro SD kartu, už dlouho s ním fotim a nikdy se mi nic takového nestalo. Ve foťáku mám asi 400 fotek, naposledy jsem fotila včera a vše bylo v pořádku. Chtěla jsem se jako obvykle podívat na to co jsem vyfotila v PC, kartu dala do čtečky, načetlo se polovina snímků a to bylo vše. dál to nešlo :( dala jsem kartu zpátky do foťáku a objevila se hláška, že karta není zformátovaná a jestli chci z formátovat. Když dám ne, napíše se tam Můžete vypnout foťák. A když dám ano, objeví se, že se karta zformátuje ale že příjdu o všechno co na té kartě je :( to NECHCI! co mám dělat? prosím, poraďte ...

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pearmonik*
hodnocení

1x

to je snadna vec, staci programek recuva, je zadarmo a zachrani fotky i kdyz date tu kartu ve fotaku zformatovat. Tady je odkaz filehippo.com/...

Zachrani veci vicemene z kazdeho disku dokud se neda uplny format (to fotaky bezne nedelaji) nebo se ty data neprepisou nebo nejak mechanicky neznici

zanna*

vůbec se to ani nespustí, vložim kartu, chci to najít ale napíše se Nelze najít data z boot sektoru :(

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Zkusila bych to přes čtečku microSD karty rovnou přes počítač. Já dostala k té kartě zadarmo i čtečku, nevím jak Vy... Ale možná by to mohlo takhle jít.

zanna*
hodnocení

právě přes tu čtečku si fotky vždy stahuju do PC a tentokrát mi to nešlo a stalo se toto :(

hodnocení

0x

hlavně nepodléhejte panice! pozor, ikdyž snímky na kartě jakoby nejsou vidět, ve skutečnosti nejsou smazané a dobrej PC borec Vám všechno doufejme vytáhne bez ztráty. Na kartě se data vlastně mažou jen formálně a ikdyž se to tváří, že tam soubory nejsou lze je softvarově obnovit, právě pokud nedojde k formátování. Mohlo se stát, že snímky naposledeypořízené smažou snímky předchozí, ale jen takový počet, který jste pořídili. Prostě pokud kartu nezformátujete, mělaby jít vetší část zachránit. Sorry,ale bude to chtít nějakýho "ajťáka" mj. mě foťák píše:"chyba snímku" a nic nezobrazí . . .čtečka karet to v pohodě přečte, a uloží do PC. Takže hlavně klid.

zanna*
hodnocení

:( aha... tak aspoň malinkatá naděje tu je... já si právě vždy všechno hned stahuju do kompu, ale tyhle nejdůležitější co jsem si chtěla stáhnout už nešly :( tak snad nějakého experta najdu. Takže nejdůležitější je neformátovat... jo?

mil®

Přesně tak, neformátovat!

bena*
hodnocení

0x

A zkoušela jste foťák přípojit do počítače pomocí kabelu?

Je možné, že systém souborů u karty je poškozen.

Zkuste kdyžtak kartu dát do jiné čtečky, resp. počítače a tam to stáhněte.

pmat*
hodnocení

0x

Obávám se, že máte poškozený souborový systém na kartě a že o fotky, které nejdou stáhnout, přijdete. Možná na kartě ani nejsou správně uložené, k závadě mnohem pravděpodobněji došlo při focení té druhé poloviny fotek, než při jejich stahování. Při stahování se na kartu nezapisuje.

zanna*
hodnocení

ale jak se to mohlo stát? fotim stejně už několik let a tohle se stalo poprvé...nevím z jakého důvodu se tohle přihodilo :( ach jo...

jirbar*

Prostě platí Murphyho zákony. Co se může pokazit, to se pokazí.

Ta karta je stará několik let? Pozor na to, paměť flash má omezené množství zápisů! Nedávno jsem po pár letech vyhazoval kartu, která z ničeho nic přestala pořádně fungovat. Brzy na to umřela úplně.

palo*
hodnocení

0x

Fotky z karty je možno obnovit,ale pouze za předpokladu,že karta nebyla zformátovaná,pokud ano nelze obnovit žádná data.

PALO

zanna*

kartu jsem ještě nezformátovala, ale ani tak mi to nejde... vypadá to že o všechno příjdu :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]