Nejste přihlášen/a.
Otázka zase na odborníky
Kolik muže dát analogová ustředna (karta) proudu do vyzváněcího zařízení telefonu.
Lépe řečeno kolik zvonků tam mužete zapojit paralelně aniž by klesl jejich výkon.
Víte, co mě na Vás fascinuje ? Že se takový machr na důlní, návěstní, telefonní a jinou techniku ptá na laické poradně na takovou banalitu, jako je vyzváněcí proud běžné telefonní linky (tuším, že to kdysi byla záležitost 1. ročníku odborného učiliště "spojařů").
To byla. Jenomže od té doby se hodně změnilo.Takže bych parafrázoval-Čo bolo,to bolo a nikdo neví
jak to je dneska.Vám uniká právě tato skutečnost- na kterou jsem se ptal.Místo toho aby to někdo
oměřil (jak to je) tak se spoléhá na strýčka Googla a když nic nenajde - tak nereaguje nebo mlží.
Já jsem si to samozřejmě oměřil a zjistil.Ušetřili by jste mi práci.
.
Já už pár let pevnou linku nemám, takže nemám co měřit (a na rozdíl od Vás to ani k ničemu nepotřebuju). Ale když už teda vyžadujete radu na něco, co dokážete proměřit sám, tak Vám poradím něco jiného - přes kondenzátor připojte na linku obyčejné relé. Tím pak můžete zapínat kolik zvonků chcete, případně zapínat sirénu na letecký poplach, nebo odpálit balistickou raketu, aniž byste telefonní linku přetížil. Kdysi jsem takhle řešil "vyzvánění" na velkém dvoře.
A potom prisiel software riadiaci ustrednu na divne spravanie jedneho telefonneho cisla a rozpravke bol koniec. Ta "analogova" ustredna je napriek stupencom elektronok a odporcom internetoveho chytractva (ktori napriek tomu chodia do internetovej poradne) len pocitac, ktory ma uplne na konci analogove rozhranie. Bez problemu to detekuje prilis malu impedanciu na konci vedenia.
Připojení zvonku přes zenerky sice může fungovat, je to ale trvalé připojení něčeho nehomologovaného na linku, což je zakázané. Nemá tedy smysl o tom diskutovat na veřejném fóru. Jestli pán nemůže použít jinou signalizaci, tak by bylo vhodnější pořídit některý z telefonů z výroby Te Stropkov, který má za vidlicovým přepínačem vyvedený vývod pro přídavný zvonek. Ten se vyráběl jako dvoucívkový 2 x 500 Ω na 75 V v bakelitovém krytu se dvěma cimbály, jako školní zvonek, takže byl dost hlasitý. Za kondenzátorem 1 M mohly být dva zvonky po 1 000 Ω. Nevím, jestli dnešní digitální ústředny to dovolují také.
No tak to je řešení.Ale nikdo neříká že ty zenerky tam budou. O homologaci zařízení
by jsme tady mohli blafat až do rána.Dnes je homologace taková ,jak si to každý zařídí.
Jak říkal můj kolega-barva a papír snese všechno.
No aspoň jsme se dnes večer nenudili.
A chcete poradit alebo predviest svoje znalosti zo zastaranych technologii?
Zacal by som tym, co znamena podla vas "pokles vykonu zvonceka" a tiez akeho zvonceka. Po vyradeni muzealnych kusov s mechanickym zvoncekom na striedavy prud sa zacali vyrabat elektronicke verzie, Tesla na to mala vlastny integrovany obvod s usmernovacom a tonovym generatorom, vystup bol na piezomenic. Oproti cievke mechanickeho zvonceka to malo mensi odber ...
Podívejte se!Nebuďte zase mladicky Chytrý a přihlouplý z internetu.
Ptal jsem se na to na co jsem se ptal.Důvod je ten, že kolega prostě neslyší ty moderní pípátka na
telefonech.Hotovo.Slyší dobře zvonky.Prostě má Percepční nedoslýchavost.Takže otázka je jasná.
Kolik proudu.! a kolik zvonků.
A nevysvětlujte nikomu ,že na to byly IO a jiné známé věci.To ví každý.
Erre a kérdésre nincs egyszerű válasz. A távolság nagymértékben változik, ezért különböző hosszúságokat és ellenállást. Elég megbízhatóan azt tippelném, hogy két, esetleg három ponton is működik.
Kipróbálhatja, vagy hozzáadhat egy külső tápegységet, és csak a relét kapcsolhatja a csengő áramával, és annyi csengőt használhat, amennyit csak akar az egyes szobákban.
Értem. Ez világos számomra . Én is gép két vagy három
tök. Természetesen a vezetés ellenállása szerepet játszik.
Nem akarom azokat az optronokat csinálni.
Szóval azt hiszem, próbáld meg.
ústředna dává vyzvánecí NAPĚTÍ 120V střídu, proudově to je omezeno tuším na 60mA , ale záleží na vedení jaký má odpor. Běžně to táhne 2 až 4 zvonky, podle vzdálenosti od ústředny, takže jednoznačně odpovědět nelze. Myslím klasický střídavý zvonek s paličkama ale ty se musí připojit přes kondenzátor 1mikroFarad, ne přímo na vedení
ale dalo by se udělat třřeba to, že by se spínalo relé a to připojovalo z trafa napětí pro zvonky
Děkuji. Ještě to změřim osciloskopemJak budou místní poměry vypadat při zátěži.
Tak samozřejmě odpor vedení hraje roli.Jednalo se mi konkrétně o tu kartu ,jak
je to regulováno.Kolik to asi dá proudu.Ten kondenzátor to je jasné.Když, ale ty zvonky
nebudou odpojovány (jako vidlicí) mohou ovlivňovat přenos hovoru.To se dá zajistit
zenerkama v antiparalelním zapojení./ ,které to odepnou/.Bude tam nějaký úbytek,ale
co se dá dělat.Že.
netřeba to nijak ošetřovat, klidně to tam může viset furt, diody ne to pak zvoní blbě...ty klasický zvonky měly permanentní magnet, takže nechtějí být stejnosměrně napájeny a mají hafo závitů aby se dosáhlo vybuzení takže indukčnost hovor nějak neovlivňuje.
. Hovorový napětí je stejně maximálně 0,75V a zvonky se dělaly vysokoohmové, stejnosměrný napájení je dnes od ústředny 48V a max 20mA, na konci bývá tak kolem 10V zase podle vedení.
To je jasné.Zkoušel jsem to z těma antiparalelníma zenerkama ,ale hovorově jsem nic nepozoroval.
Zvonilo to normálně jenom trochu slabší (na tom zvonku je/úbytek na zenerkách)
Takže to chce vylaborovat s více zvonkama.
Tak jistě.Bude se laborovat.
P.S.
Ty antiparalelní zenerky v sérii se zvonkem (na 8-9v)Ti to pozvednutí uzavřou(zvonek).Pouští přes kond stříďák.
Normálně.OPravil bych to napětí na zvednuté lince. Je tam asi 7-7,5V.
Přijdeš tak při zvonění o 8-9v stř.Funguje to.Samozřejmě když to tam bude natvrdo tím lépe.
Děkuji za konzultaci.
Odporucam hlavne nastudovat, ako vyzera zmluva podpisana s telefonnou spolocnostou, urcite tam bude nieco o zakaze pripojovania nehomologovanych zariadeni = kdejakych bastlov so zenerkami.
To je všechno pěkné ale vím o tom.
Všechno má společné chyby.Napájení ze sitě přes adaptery,baterky,akumulátory,nespolehlivou elektroniku.
a hlavně digitální piezoelektrickou signalizaci.Takže je to k ničemu .
Zvonek je zvonek.Ten je slyšet.To je vyzkoušené.Pořádnej chrčák.
Ak pan zle pocuje, ma ist na ORL a nechat si predpisat pristroj na zosilnenie zvukov - mimochodom obsahujuci digitalny signalovy procesor a nie elektronky ... Frekvecna charakteristika sa komfortne nastavuje z PC bez jedineho zasahu do hardware.
To má taky baterky.Kdyby jste něco znal ze zabezpečovací železniční nebo důlní techniky
tak by jste zjistil že taková zařízení co navrhujete (ze své teoreticky naučené techniky) tam nejsou
vůbec povolena né-li-zakázána!
Právě z výše uvedených důvodů co jsem udal.
Vy o tom nic nevíte, protože jste to nikdy neviděl.Jenom Vám to natloukli teoreticky na škole do hlavy.
Ti co Vám to natloukli do hlavy, Ti o tom taky nevědí nic.To jsou teoretici.
Nemelte něco o elektronkách a jděte se vyučit dodatečně důlním elektrikářem nebo návěstním mistrem.
Tam uděláte chybu a vylétnete do povětří nebo hodíte výměnu pod Pendolínem.
Tam se nikdo nebude s Váma párat.Porušíte-li něco-tak si pujdete sednout.Hotovo.
Vy ale mate pekne mindraky z ludi, ktori ;
- studovali VS
- vedia anglicky
- okrem elektroniky sa rozumeju aj do jednocipovych procesorov a programovania
- sa posunuli dalej od stavu elektroniky v CSSR pred 1989
To vůbec v takových oborech (které jsem naznačil) nikoho nezajímá.Tam jste buď profesionál
(s obrovskou praxí a zkouškama) a potom Vás někam pustí.
S vaším vzděláním by Vás ani nepustili do stavěcí ůstředny dálkového řízení na železnici nebo
přibližovací kontroly na Letišti. To si musíte odmakat- udělat profesionální zkoušky/předepsanou
praxi zákonem a teprve potom budete pracovat pod dozorem.Než na něco šáhnete sám- bude to trvat
tak 5Let.Vzdělání Vám otevře cestu, ale celou dobu jste jenom Elév.Málo kdo to vydrží.
To si prostě jenom myslíte že něčemu rozumíte.To je proto že vlastně nemáte žádnou odpovědnost v zaměstnání.
Tam kde za nic neručíte ,mužete pořád teoretizovat.Ujišťuji Vás že kdyby jste měl vyměnit relátkový
nebo elektronický vyhybkový blok v počítačové stavěcí ústředně za plného provozu(nebo blok
na přibližovacím radaru) Tak se z toho strachy po...áte.To si musíte vše dobře rozmyslet.
Zodpovednost za zivoty a rozne skody je aj v povolaniach, ktorymi pohrdate. Vas tiez nik nezavola navrhnut system ukladania dat o pacientoch v nemocnici, ani riadenia technologie na dopravu zemneho plynu alebo riadenia letovej prevadzky.
Nuz a tie vase rozne releove bloky koncia s nastupom vysokorychlostnych trati v muzeach. Neda sa zit z minulosti a pre obmedzene znalosti o technickom pokroku velebit, co bolo. Co bolo, bolo, terazky su technologie inde.
No to si jenom myslíte.Právě různí elektroničtí psychopati způsobují takovou nehodovost ve všech odvětví průmyslu.
Nárůst je zřejmý pro celé obecenstvo.To je zcela evidentní.Vy ty tendence taky máte.Někde je totiž hranice
kterou prozatím nejde překročit.Ta je pohyblivá ale ignoranti ji nerespektují.
také se ty zvonky musí umět seřídit...nejen připojit.., ústředa připojení dovoluje, není důvod aby to neumožnila, jediný co je na ústřednách jinak je kromě způsobu zpracování a spokování, napaájecí napětí, které kleslo z 60V na 48V čímž se zkrátil dosah linek o 20%
Pevnou jsem zrušil už dávno dnes mám VOIP takže není kde měřit ale jasný je i bez měření ze napájení je 48V a vyzvánění zustalona120V
No to je jisté po měřeních.110-120v stř vyzvánění,48-52vss klid,7vss zvednutá linka.
Otázka byla jaký to dodá imlicitně na kartě proud.To nikdo neví.
Tak šlo o to aby někdo zvednul zádel a změřil to a neteorizoval prostřednictvím
strejdy Googla.Zvednout zádel a řekl-Monku nemáš pravdu naměřil jsem toto.
Taková banalita že.Já už to vím jak to je.Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.