Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je velky rozdil mezi 32 TV 1366 a Full HD?

Od: peeta odpovědí: 7 změna:
Prosim o radu.
Kupoval jsem v minulost velkou LCD televizi. Ta byla Full HD.
Ted chci koupit na inzerat pouzitou televizi do pokoje pro navstevy (bude pouzivana velmi malo).
Mam nabidku na LED TV 32" (zhruba 83cm)
Ale ma rozliseni jen 1366 x 768p coz se myslim oznacovalo HD ready.
Full HD bylo 1920x1080.
Jak moc je velky rozdil mezi dvema stejnymi televizemi teto uhlopricky (cca 83cm) v tom rozliseni 1366 a 1920?
Jestli je zanedbatelny nebo velky. Nejsem odbornik proto se radeji ptam.
Televize by mela byt na prijem dvbt2. A mozna prehrati videa z externiho disku nebo pocitace.
Videa vetsinou kvalita 720p. Kdy to vychazi 90 minutove video na velikost kolem 1GB.
Nejsem vysazeny na super kvalitu videa/obrazu. Ale pokud by mel byt rozdil velky, tak bych radeji volil znova Full HD.
Dekuji za pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jamess
hodnocení

0x

Důležitý údaj, z jaké vzdálenosti se na to hodláte dívat, jste neuvedl. Podle mě, pokud bude vzdálenost 2,5 m a vyšší, tak to okem nepoznáte. Někde jsou na to i tabulky.

Ale co kontrast, dynamika, další parametry? Nejde jen o rozlišení.

Xxxxxx

jediná možnost, jak si to můžete porovnat je vzít si svoji televizi prodávajícímu, svůj zdroj videa, prodluzku a pustit si z jednoho zdroje stejná videa na obouch dvouch televizich soucasne a uvidíte :)) Ale to jste asi slyšet nechtěl

peeta

Dobře děkuji. (ano máte pravdu)

re4zon
hodnocení

0x
V rozliseni rozdil nepoznas, pokud u takhle male televize nebudes sedet metr daleko. Co poznas spolehlive je zpracovani obrazu u dvb a dost mozna i u prehravani z disku. Hodlas to prehravat primo pres tv (prehraje vubec to co chces?) nebo mit na dvb settopbox a filmy tam posilat z externiho prehravace? To by te melo zajimat, plus jak to bude vypadat a to si musis zkusit na vlastni oci. Rozliseni je nepodstatna prkotina.
Pro zajimavost, co to je za tv a kolik za ni chteji? Pouzita x let stara 32 by mela stat spis stokoruny nez tisice.
peeta

To bych asi připojil počítač pro přehrávání.

Ano vím že i ta televize by měla být schopná nějaké formáty videa přehrát. I set top box.

Chtějí 1000kč. Očekávám výborný stav.

Mám projíté inzertní servery i aukro. A za stokoruny seženete přenosnou malou vakuovku, nebo obrovskou vakuovku do obýváku.

Pak následují již LCD TV no-name značky, nebo sencor, hyundai.

A teprve tak od 500kč TV se značkou, v nic moc stavu, docela jeté. A nebo nefunkční či se závadou.

re4zon
Taky pisu stokorunY. A jeden tisic jsou pro me porad vyssi stokoruny ;) Coz je tak odpovidajici, pokud to neni vysviceny/cinsky kram. To melo byt jen upozorneni, ze se to za vic nevyplati kupovat. Vim, co jsou schopni lidi inzerovat za 90% ceny v obchode po letech pouzivani a kdyz jim da clovek odpovidajici nabidku, jeste se vztekaji. Od jednoho takoveh jsem chtel koupit neco za co chtel vic nez to stalo v obchode a na moje upozorneni ze si to muzu koupit nove levneji mi oznamil, ze to koupil nekde za dvojnasobek a levneji neproda.

hodnocení

0x

Málokterá televize vysílá přes DVB-T2 alespoň v HD ready, ve Full HD snad jen ČT, takže HD ready bohatě stačí.

peeta

Dobře. Děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]