Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám problém s přívodní hadicí k pračce. Teče v místě napojení na pračku.
Ano, vím, že je tam těsnění, to jsem vyměnil. Několik praní bylo vše v pořádku, pak to začalo zase téci. Pokud tam dám nové těsnění nebo ho tam dám znovu, pustím vodu, je sucho. Pak to většinou teče hlavně poté, co pračka přestane napouštět. Rozmontuji, smontuji, je to ok, ale o jedno, dvě praní později to zase teče.
Je možné, že něco dělám blbě, že se těsnění při šroubování matice třeba pohne?
Výměnu celé hadice nechávám až jako poslední možnost, je pod vanou atd.
Dát tam dvě tesnění (ony už tam dvě vlastně jsou), je asi pitomost, že?
Ano, dotáhnout! Předtím bych vyjmul to jedno těsnění a druhé, zbylé zkontroloval jestli při dotahování neujíždí - nedeformuje se. Může být vytažené, nabobtnalé, zdeformované. Je to na něm vidět. Potom se může stát, že čím víc to dotahujete, tím více to teče. Nebo dát rovnou nové těsnění. Tím nic nezkazíte.
Dejte foto...pro zajímavost jsem zrovna včera řešil vodu v šestém patře, teklo ze stropu...v sedmém patře nebyl nikdo doma, ale byla slyšet pračka. Ani mobil majitelka nebrala...zastavil jsem stoupačku a znova volal a volal. Konečně to vzala a hned...zavolám za 15 minut. Rycle jsem ji zarazil, vytápíte vodou sousedy...přiběhla během pár minut. Zapnula totiž pračku a hajdy po obchodech...později na dotaz, co má za problém, odpověď ...teklo to na šroubení pračky, asi už delší dobu, ale pod vanu, tak to nebylo hned vidět. No a po odchodu do obchodu se netěsnost zvětšila a bylo to. Tak abyste nedopadl podobně. Odborně opravit, pár praní sledovat. Pokud se jedná o rodinný domek, pak je to jen váš problém, v paneláku jsou i sousedi...
A pokud je problém s koncovkou na hadici, měním za hadici novou...a pokud už má pár let za sebou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.