Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakými způsoby dočasně sledovat polohu kočky? (GPS)

Od: lukramar* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chci se poptat zkušenějších na možnosti GPS trasování. Potřebujeme nějaké malinké a lehké zařízení, kterým bychom mohli jednou za čas sledovat polohu kočky. Máme kočku bytovou, která ven nechodí, takže celoročně něco takového nepotřebujeme. Jednou za čas ale přejíždíme a chtěli bychom "pojistku", kdyby nám při převozu nedej bože utekla na neznámém místě. Koukali jsme na možnosti trackerů, ale jednak je pořizovací cena poměrně vysoká (kdyžtak bychom to samozřejmě zaplatili), ale hlavně je většinou potřeba platit celý rok a to se nám naprosto nevyplatí. Chtělo by to službu, kterou si jednorázově spustíme azaplatíme a pak ji zase vypneme a dáme do skříně. Napadlo nás trackovací zařízení na klíče, ale to prý funguje jen na bluetooth a na kratší vzdálenost.

Nejsou nějaké jiné chytré možnosti?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Poté, co se nám naráz u baráku ztratili dva kocouři, třetí dostal obojek s GPS. Poprvé jsme se tak dozvěděli, kam vlastně chodí. Baterka vydržela cca na 20 hodin, takže ráno ho dostal, večer doma jsme mu ho sundali. Nákup na aliexpressu cca tisícovka, datová SIM stojí cca 30,- Kč na měsíc. Online poloha na mobilu.
Do BT přívěšků bych nešel, jakmile se vzdálí od mobilu, nenajdete ho.
Na obrázku jeho trasa za cca 40 dnů. Nakonec se ukázalo, že moc daleko nechodil, nejdál asi 400 metrů...

doplněno 02.02.22 23:45:

SIMkartu je potřeba koupit u nějakého operátora s pár daty, stačí třeba 5 MB/měsíc. Vodafone to má jako tarif "pro služby". Je potřeba ji nejprve vrazit do nějakého telefonu a zrušit požadavek na PIN, pak se dá do toho GPS trackeru. Ten se pak nabíjí jako telefon přes USB.

Aplikace se stáhne podle toho, od koho je ten GPS obojek.

doplněno 03.02.22 21:54:

No tak tisícovka na alíku - kupoval jsem to asi před šesti roky za asi 40$ a dolar byl asi za 25,- Kč. Asi tak. Nepovažuju za podstatné, jestli to bylo 700,- 1000,- nebo 1300,-, důležité je, že kocoura máme dodnes.

Jakými způsoby dočasně sledovat polohu kočky? (GPS)
Jakými způsoby dočasně sledovat polohu kočky? (GPS) #2
lukramar*
hodnocení

Díky! Přesně proto do BT nechceme jít, to nemá smysl, když už kočka uteče, nebude se zdržovat kvůli signálu..

Můžu se zeptat na dva dotazy:

1. Tracker na alíku za tisícovku - není to moc drahý? za tisícovku už se prodávají v čechách, baterie vydrží několik dnů, doma ho budeme mít do dvou dnů... si říkám, že z alíku za takovou cenu už by měl mít sakra lepší vlastnosti, ne?

2. SIMka - jsem analogovej, technice nerozumím, jednu simku jsem si kupoval před spousty a spousty lety a od tý doby ji mám ve sto let starým mobilu. Jak takovou simku vybrat, kde ji koupit, jak se to dobíjí? Klidně heslovitě, ať vás neokrádam o čas. Já to ještě pogooglim, jestli najdu nějakej článek pro blbce

jamess
1) Tak si ho kup doma :) kdyz ti je litr moc ;)) easy ani jsi neuvedl konkrétní odkaz, co když to je nějaký, kde musíš platit půl roční předplatné, který tě vyjde taky na tisícovku…
2) vždyť ti to napsal, ať si zajdeš do Vodafonu a řekneš… Šmarjá přece ti to nebudu opisovat

Btw, kdyby baterka vydržela několik dnů? Tak to jsou 3 marketingový kecy, leda že by se dala nastavit nějaká menší frekvence vzorkování třeba jednou za 0,5 hod., určitě pošli nějaké ty odkazy toho levnějšího železa :)

Já mám doma ještě nějaký drahý tracker, tractive nebo jak, koupit tam službu s na jeden měsíc byl porod, furt tam spali 6 měsíců 12 měsíců a tak to leží v šuplíku (je tam Simka zabudovaná, jen se aktivuje služba a je to pěkně drahý - asi 7 € na měsíc ale to bych kecal
lukramar*
hodnocení

Pane Jamess, s vámi je něco špatně?

1. Ano, skutečně nechápu, jak tracker z alíku, který vydrží jen pár hodin, konkuruje cenou zařízením dostupným na našem trhu, které vydrží týden a v ceně už je i měsíční sledování na celé planetě (např. tractive). Buďto bych z alíku čekal nižší cenu, nebo bych za stejnou cenu čekal setsakramentsky vyšší parametry. Každý s alespoň základní finanční gramotností si toto uvědomí a řádně promyslí, než nakoupí.

2. Ano, pán mi to skutečně napsal, ale až POTÉ, co jsem se optal (zkuste pořádně číst, v příspěvku je DOPLNĚNO), napsal to dostatečně srozumitelně a já už teď vím, co mám dělat. Pánovi jsem vděčný, skutečně mi pomohl. Až pak jste se na scéně objevil vy s volným časem ve vašich rukou. "Šmarjá, nic mi neopisuj, ideálně opusť téma!"

PS: s tím tractive skutečně kecáte, včera jsem na tu službu po doporučení koukal. Paní mi i přesně napsala, jak to funguje, kolik to stojí, jak to vydrží. Inu, skutečně kecáte.

lukramar*
hodnocení

Genehawkins:

Moc díky, srozumitelné, chápu vše, rozhodnu se podle parametrů a ceny, simku si seženu. Díky moc za vás čas!

Já bych se tedy lukramar také přimlouval za odkaz na konkrétní levnější a kvalitnější zařízení koupitelné v ČR, kteté vydrží několik dní, kde ale není háček v tom, že za vuyžívání potřebné aplikace a služeb musíte platit nemalé pravidelné poplatky.
jamess
Nekolik dni to fakt NEVYDRZI :) Je to male zarizeni s mini baterkou. Ledaze by to melo gyroskop a hazelo se to do sleep modu kdyz ten pejsek nekde spi a nehybe se.
Pisu, ze to jsou MARKETINGOVY KECY ze to nemuze vydrzet nekolik dni, urcite ne vic jak 48 hodin aktivniho provozu :)
Zen Tractive mam, on je levny tak proto, ze k nemu platite drahou sluzbu. Ja blbec ho kupoval asi za 2000 kdy ta sluzba byla levna. Holt model Gilete, dame zadarmo strojek a kupujete ziletky :)) Tazatel nechape oc tu bezi. Zadny odkaz nedal a technicky do toho nevidi.
Tractive je cena i 239 za měsíc (BASIC) tractive.com/...
jamess
No mozna pri tom vzorkovani 60 minut (tedy zaznamenani polohy 24x za den :) to opravdu vydrzi NEKOLIK DNI :)) Zadny problem :). Aneb MARKETINGOVY KECY
Chlape ja se znam s Marou Prchalovic
A nevim co mi rikate ze kecam, ja ten tractive koupil snad pred 7-8 lety? Aktivovany jsem mel po tom iniciacnim balicku snad jen jedinkrat. Jako sorry 240,- za mesic kdyz s tim psem jdu jednou za mesic? To presne chces.pak je to pro tebe.
Proto se mi zalibila tady ta varianta, ze si vlozim SVOJI SIMKU.
V Tractivu je totiz JEJICH universal celosvetova simka pro “internetVeci”. Dale je to SLUZBA, vydelavaji prave na fickach. Ne na tom zeleze! To je nutno pochopit.
Pro kazdeho se muze hodit neco jineho. Tractive by primarne mel mit tu sluzbu vymazlenou, apku taky, ale za ty prachy - fakt to chces? Cenik sluzeb vyse :))
apps.apple.com/...

hodnocení

1x
Když se nevrátila kočka, tedy lépe řečeno kocour, ani po dvou měsících domů, pořídili jsme nového. Někdy taky přijde cizí kocour.
Má to cenu řešit?

hodnocení

0x
lukramar*
hodnocení

Mnoo, polsky zrovna nerozumím, ale dohledám na čínským serveru, díky. Nicméně máte zkušenost? Na jakým principu to funguje?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]