Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, co se stane, když např. do ovladače od TV nebo do foťáku dám obě baterie stejným směrem? Zničí se ten přístroj (foťák, ovladač...) nebo baterie a nebo oboje? A za jak dlouho se asi tak zničí? Díky
Většina přístrojů,napájených bateriemi je chráněna proti přepólování(stačí diody.)Pokud se otočí jeden článek,neteče ze zdroje žádný proud.Otočená baterie má vysoký odpor.
JABRAKA
Včera mi přestalo fungovat bezdrátové čidlo k meteostanici, a tak jsem myslel, že to bude bateriemi (když jsem vytáhl baterie, tak jsem měl pocit, že byly dány stejným směrem, ale asi nebyly, protože jak říkáte, netekl by tam proud, tak by to nefungovalo ani předtím). Baterie jsou v pořádku, když jsem zkoušel dát jiné, tak čidlo i tak nereagovalo, čím to může být? Vypadá to, že budu muset koupit nové čidlo.
Třeba pomůže vyndat baterii z meteostanice a po zasunutí se pokusí znovu navázat kontakt s čidlem. Nebo přečíst návod.
Mohol sa sa pokazit pristroj v ktorom pouzivas baterie,ale sa mohlo stat ze si si kupil spatne baterie.mne sa to uz velakrat stalo.Vyskusaj baterie v nejakom inom pristroji alebo nejakou ziarovkou ci su dobre a uvidis.Ja v takychto pripadoch skusam pristroj na regulovatelnom zdroji a viem na com som.Ci su vadne baterie alebo pristroj.
nemělo by se zničit nic. Jednoduchá součástka za 0.10 kč tomu zabrání. Bohužel byly doby, kdy tam ty součástky nebyly. Dokonce pokud ty součastky použijete 4 tak by přístroj mohl fungovat i s opačně založenými bateriemi. Jenže to se v praxi nedělá. Do foťáku / digitálního, byste to založit ani něměla, mělo by tomu bránit mechanické rozměry. Ale nestane se nic. Ani fotáku, ani akumulátorům.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.