Nejste přihlášen/a.
Tarif na volání ze zahraničí (Chorvatsko) do ČR (a z Chorvatska do Chorvatska)...?
Chystám se do chorvatska na pár měsíců. Mám předplacené karty (jen; žádný paušál) v mobilu. Jednu of Vodafone, jednu od O2. Když budu v chorvatsku, chci:
1) Jak (občas) volat zpět do ČR na ČR čísla,
2) Tak rovněž samozřejmě volat na chorvatská čísla...
Co jsem se teď zbežně díval, tak s překvapením zjistuju, že (pletu se?) můžu z chorvatska (země EU) volat do ČR úplně v pohodě a platí cenově úplně stejné podmínky (!) jako kdybych byl zpátky v ČR a volal normálně z ČR do ČR... Správně?
Jak je to ale s bodem 2...? Můžu z CZ sim karet a CZ mobil čísel (dvě mám jak jsem psal) v pohodě a za stejnou cenu volat v chorvatsku na chorvatská čísla rovněž stejně snadno...? (nebo to bude bráno jako mezinárodní volání ( i když jsem v chorvatsku fyzicky s mobilem...?) A tedy pro volání na chorvatská čísla (byť, opět, jsem v chorvatsku fyzicky) si radši mám koupit nějakou sim na místě...?
3) A BTW, české SMS s potvrzovacími kody pro Internet banking atd. mi budou pořád chodit v pohodě (a zdarma ) ( i když budue v chorvatsku)...?
Díky
1) Domů voláte za svůj domácí tarif (jako do ostatních sítí, začasté zdarma)
2) V roamingu (V EU) voláte na ostatní čísla EU jako doma do ostatních sítí (začasté zdarma).
3) SMS, pokud si je necháte posílat na to svoje české číslo, tak za stejných podmínek jako v ČR (některé zdarma nejsou a tím nemyslím jen prémiové).
Suma sumárum, v EU (a možná i v Británii a některých přidružených státech) nemá smysl cizí karta, pokud máte svých českých služeb dost.
nesmysl. Kupodivu to vyjde levněji, bude to za domácí tarif.
Jediné co vyjde dráže jsou hovory na čísla která máte nyní zdarma, ty budo placené jako "hovory do jiné sítě"
Super...
Já mám (budu mít v té době) jednu sim kartu of vodafone - s tarifem kdy když provoláte 30kč denně, tak pak už máte volání do všech sítí zdarma v ten daný den (a 300 MB zdarma data ten den)
A od O2 - Defakto to samé, jen to stojí 25 kč na den (i ta data jsou stejná - 300 MB zdarma na ten den).
Takže chápu tu správně že at už volám z chorvatska na česká čísla v ČR, nebo chorvatská čísla v chorvatsku, tak platím naprosto stejné částky jako kdybych v ČR z těch karet volal do ČR (do cizích sítí tedy, ne do těch od kterých je karta)...
Takže když v chorvatsku provolám těch 30 kč (vodafone), nebo 25kč (O2) tak pak už můžu pořád (tak jak v ČR) volat ten den zdarma na čísla jak v ČR, tak v chorvatsku...?
(jako možná tam je nějaký vysoký limit pro úplně šílené volání 24 hodin denně, ale to mě nezajímá, hodlám volat normálně, ne to nějak "zneužívat")...
Chápu to správně, ano? (a tedy s obstaráváním nějaké chorvatské sim) se vůbec nemusím otravovat...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.