Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v pokoji mám bodové svítidlo, u kterého již 2 ze 3 částí nesvítí. Chtěl bych žárovku vyměnit, ale absolutně nevím, co to je za typ a jak ji vymontovat. Napadlo mě taky rovnou i vyměnit celé svítidlo, ale s tím už vůbec zkušenosti nemám a toto bylo fajn, když svítili všechny 3.
Prosím o radu, jak tuto zvláštní žárovku vyměnit. Šroubovat to nejde, vytáhnout taky ne a je to jak kdyby z jednoho kusu.
Velmi děkuji!
Při výměně všech 3 halogenek za LEDky to svítit nebude, není k tomu způsobilé trafo. Je pak třeba i trafo vyměnit za proLEDkové s odpovídajícími parametry.
Aha, nevíme, na jaké napětí jsou žárovky; měl jsem zato, že na 230V, alespoň takové v podobném lustru máme...uvidíme
Myslím, že halogeny G9 jsou pouze na 230V. Jinak nechat tam jen jednu a 2 LEDky je možné, mám vyzkoušené. Ale ztrácí se dost podstatně efekt úspory a platí to pro halogeny na nižší napětí, které mají jinou patici, než G9.
Tím zároveň opravuji své původní tvrzení, pokud jde o G9 LED na 230V, lze bez problémů vyměnit za halogeny jednotlivě.
Vemte nějaký neklouzavý matroš, třeba proužek gumy, chytněte žárovku a vyviklejte. Asi je tam trochu připečená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.