Nejste přihlášen/a.
Hezký den, mám telefon HUAWEI P20 lite, a televizi Smart TV Samsung, už celý den se snažím najít návod, jak přenést obraz z mobilu do televize. Poradí mi prosím někdo?
Pokud to TV umí, stačí to nastavit. Většinou musí být mobil i TV připojené na stejné wifi.
Pokud ne, kupte Chromecast. Píchne se to vzadu do HDMI portu.
Pokud máte do tel. přiveden internet kabelem - tak musíte pro to zrcadlení TV přepnout na wifi - jak jsem přesně popsal v bodu 1)
protože pokud je tam zapojen kabel (v TV) tak je wifi automaticky nastavena na drát (kabel z routru) oni tomu tam říkají drát.
já si TV pro jistotu pojmenoval , protože už se několikrát stalo že mi to nabízelo víc TV , okolních sousedů v paneláku , a naopak taky se mne televize ptala (při sledování TV) zda chci zrcadlit uplně jiný telefon (tedy sousedův) a kdybych to povolil tak budu mít obraz ze sousedovic telefonu , ale doufám že by si toho on všimnul .
pro Jenyk - na jednu wifi nejedeme ( každý máme svoji s heslem , možná ani stejného poskytovatele to nevím ) ale televize mi zobrazí zda chci připojit jeho telefon na zrcadlení , zatím jsem tedy dal vždy že né , tak příště to zkusím
, a uvidím co se stane.Navíc je to asi za jedním panelem , je to sousední vchod a asi přiléháme obývákama.Ještě jsem sním o tom ani nemluvil.No a já když si dám zrcadlit v tel. tak mi to taky nabídne kromě mojí raději už pojmenované (samsung) zřejmě jeho Lg televizi.Právě vyzkoušeno.Je to divné ale je to tak.
Aby ti to nabídlo jeho telefon, tak musí být připojený v tvý síti.
Ostatně, pokud jsi jen přinesl domů router, připojil a nic nenastavoval, tak to je i klidně možný.
ještě doplním - někdy mi to dá vybrat kromě mne tak ještě samsung65 a to LG - znovu zkoušeno a máš pravdu nemusí být TVjen na wifi ale i kabelem to funguje (já jsem ten kabel do TV instaloval až dnes .
router je tu s naším heslem 8let , nemůže být připojen (heslo dlouhé nezná, a navíc jak píšu nemusí mít stejného poskytovatele máme jich tu víc.
Prostě aby ti to mohlo nabídnout nějakou televizi, musí být v tvé síti. Nebo jseš ty v nějaký jiný a ne ve svý.
Strašnej guláš.
Přinesu domů router, proskenuju telefonem všechny sítě v okolí, hlavně na jakým kanále jedou a nastavím si svůj kanál, který v mém okolí není obsazený, dále svůj název sítě, svoje heslo a pro jistotu změním jméno a heslo pro přístup do administrace routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.