Nejste přihlášen/a.
Ahoj Borci,našel jsem svářečku na 380v s přepínačem na 220v ale v garáži mám jen 220v. Šlo by to nějak udělat abych mohl použít obyčejnou 220v zásuvku a nebo ještě mám frekvenční měníč šlo by to třeba s ním děkuji fota přikládám
Svářečka má přepínač (spodní přepínač) pro volbu napájecího napětí.
U 380V (nyní 400V) platí pro svařování hodnoty proudu psané černou barvou okolo horního přepínače.
U 220V (nyní 230V) platí pro svařování hodnoty proudu psané červenou barvou. Při napájení 230V je omezení svařovacího proudu na 75A. Takže při napájení 230V máš omezený svařovací proud a nevyužiješ to, co svářečka dokáže.
Frekvenční měnič si schovej pro nějaký elektromotor. Tady v té svářečce je pouze trafo a na to stačí 50Hz ze sítě.
podle mne rozebrat koncovku a podívat se jaké jsou tam vodiče, kolik a kam vedou. Je otázka jestli je tam standardní koncovka, z obrázku to nikdo neodhadne..
Ta zvaracka ma trafo, bud sa zapoji medzi dve fazy, kde je 400V alebo medzi jednu fazu a nulak, kde je 230V. Prepinac vstupneho napatia zabezpeci pouzitie spravneho vinutia na trafe. 400V znamena moznost ist na vacsi vykon a zvarat masivnejsie diely hrubsou elektrodou. Pri 230V okrem ineho moze vyhadzovat istic (najma rozne stare bakelitove sroty).
Elektrikar by mal vymenit snuru za 16A flexo, prierez aspon 2.5 mm2 a hlavne kvalitne pripojit ochranny vodic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.