Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rádio s anténním vstupem

Od: alannorf odpovědí: 12 změna:

Zdravím

Na silvestra přestaly vysílat AM rádia a děda poslouchal Radiožurnál a dvojku. Ta je nyní na FM a DAB. Jenže tam kde bydlí nelze ani jedno chytit. Nevíte o nějakém dobrém rádiu a anténním vstupem, že bych k němu připojil anténu z půdy? DAB asi stejně nechytnu tak alespoň FM.

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Téměř každá televize přijímá radio-vysílání. Naladit -> přepnout na radio kanály. Zpravidla lze vypnout monitor, přitom prvním stisknutím tlačítka na ovladači opět monitor naběhne. Kvalita výborná. Vše v návodu TV.

hodnocení

0x

Zhruba bydliště dědy?

doplněno 28.01.22 15:03:

Něco tady...

doplněno 28.01.22 15:21:

Co třeba autorádio + repro + adaptér 12V DC? Tam je anténní vstup určitě... případně Receiver třeba na bazoši

hodnocení

0x

Pokud máte wifi a internet, tak mu kupte internetové a bude klid.

al
hodnocení

0x

Díky za rady.

Děda má ale 82 let, rádio potřebuje v kuchyni která je daleko od místnosti kde má televizi a po přepnutí na rádia by mě pokaždé volal ať přijedu že mu nejedou programy :) . Internet nemají. Když hledám na netu rádio se vstupem na anténu nikde nic. Na půdě jsem radiožurnál naladil. ještě zkusím přidělat ten koaxilál na anténní prut.

Tak budu hledat dál. Děkuji

riva
Můžeš zkusit SetTopBox. Často se lidem jako už nepotřebný krám doma válí a jako rádio s externími repráky může klidně fungovat.
monk

Kupte mu Eminenta 441.Je tam všechno.Za 400 Kč to jde.

Hrát to s anténou bude dobře.

aukro.cz/...

Popis ...a

video pro dědu...

kadylo
hodnocení

0x

Kdyby byl můj táta živý, bez zaváhání bych mu koupil radipřijímač Soundmaster DAB970.

Dostal jsem ho před třemi týdny k narozeninám a jsem z něj stále vedle: 40 předvoleb DAB+,

40 předvoleb FM, vestavěné CD, USB, Bluetooth, 2x15W skvělého zvuku, hodiny, budík, koaxiální konektor pro anténu (prutovka přibalena), Dálkové ovládání a hlavně Ekvalizér - ten už potřebuji jako sůl.

doplněno 29.01.22 20:39:

A seděl bych vedle táty na sedačce od rána do večera.

jirib
hodnocení

0x
A bydliště aspoň přibližně?
Český rozhlas má nejlepší pokrytí.
Hrát vám bude jakýkoliv starší tuner,alespoň s prutovou anténou.
Pokuď ne,je potřeba anténu umístit mimo dům a svést do místnosti koaxiálem...
Každá stará "hifi"věž měla rádio se vstupem...když odešla kazeta i CD,rádio furt hrálo.
doplněno 29.01.22 20:57: elektro.bazos.cz/...
elektro.bazos.cz/...

SANWA...z radiomuzea...ale nemá vstup na anténu, jen prutová

alannorf
hodnocení

Brumov - Bylnice

hodnocení

0x
Koupit asi cokoli, raději i s DAB tunerem, co má především "one touch easy" ovládání a nestěžují si lidé v recenzích na citlivost. Prostě v nejhorším koaxiál z půdy připojíte k tomu kablíku, který tato rádia mají jako "anténu", ono to fungovat bude. Horší je to s tím snadným ovládáním, také mám starého tchána, který je ješté fit, ale zapínat telefon i pračku musíme my, a když si na TV omylem něco přepne, také to musím stále řešit. A to se někdy blbě předem zjišťuje, jestli například přístroj po zapnutí naběhne přesně do stavu, ve kterém byl vypnut. Také některé ovladače nemívají číselnou předvolbu, ale pouze tlačítko nahoru/dolů. Není sranda vše uhlídat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]