Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkový ovladač

Od: hal odpovědí: 8 změna:
Mám problém s DO k STB, čudlíky postupně přestávají fungovat - snad ztrácí kontakt? Jak je opravit? Jsou gumové, dnes odešel už 3.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asa
hodnocení

2x

Podle typu stb objednej nový

hodnocení

2x

Dálkové otevřít a kontakty pročistit.

hobby.instory.cz/...

To je pěkmé, ale předpoklad o to, že je ovladač sešroubovaný platí jen výjimečně

DO se dají rozloupnout poměrně snadno. Zpravidla se uživá stará plastiková kreditní karta na hraně zbroušená. Tím neříkám, že u nekvalitních DO sem-tam nějaký čudlík upadne.

Čudlíky upadávají i u značkových. Thompson, LG, Philips. Záleží na stáří DO.

hodnocení

2x

Opravná sada za 40 Kč, zde diskutováno. Zase se někomu nechce hledat?*cert*

hodnocení

2x

@regine: Mnohdy není potřeba ani opravná sada. Dost často je to jen zasrané pitím, jídlem a potem.

...

Stačí vyndat baterie, rozmontovat DO (šroubované už se snad ani nedělají) takže rozloupnout, gumovou desku s tlačitkama umýt mýdlem, desku s kontaktama lihem, isopropanolem apod (benzín nebo aceton bych neriskoval) a pořádně nechat uschnout, teď v zimě třeba na topení.

A teď přijde ta finta fň. nastrouhám si na papír měkkou tuhu z krajónu / verzatilky (samozřejmě se dá použít i klasická tužka a nůž) a tím práškem potřu všechny kontaktní plošky tlačítek. Složím spodní stranu DO, desku s plošným spojem a baterkama a zkusmo přiložím tlačítka na kontakty a zkusím jestli všechny fungují. Není nutné u toho používat televizi. Namiřte DO do foťáku (mobilu) a při zmáčnutí tlačítka bude dioda na dálkáči blikat. Takhle vyzkoušejte všechny tlačítka. Když některé nefunguje nebo vynechává, přidáme víc prášku z tuhy.

Už jsem takto spravil hodně ovladačů a vždycky mi to fungovalo. Není to samozřejmě napořád, ale většinou to vydrží víc jako rok. (spíš dva) Samozřejmě po několikáté opravě už ta doba je kratší. Někdy se i utrhne tlačítko, pak nezbývá než koupit nový ovladač.

Mimochodem první Tesly Color měly DO s tvrdýma tlačítkama a každé bylo samostatné. Tam bylo třeba si pamatovat jak byly barvy naskládané. Ale tato oprava tam fungovala též.

jabraka*
hodnocení

0x

Ovladač k televizoru jsem objednal na webu.K STB O_ zase v prodejně O2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]