Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pracovat s pastou a Wago svorkou

Od: medvidek180® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, dobří lidé prosím poraďte. Měl jsem předchozí dotaz, jak napojit hliník a měď. Už je vše v zásilkovně, ale nevím jak použít pastu a wago svorku. Pastu jsem nikdy neviděl a tak nevím, jak s ní pracovat? Do dvojité wago (odpovídajícího průřezu) nastrčím 2,5 hliník a do druhé zdířky 1,5 ( nebo 2,5 – nevím) měď a šup s ní do jističe 16A na staré plastové (nebo co to je za materiál – nevím) šedivé desce na zdi v garáži. Jak do toho ale zakomponuji tu pastu vůbec netuším. Taky nevím, jestli raděj použít Wago klasické (na pevno) nebo moderní s páčkama, které jdou rozpojit od vodičů snadno. Moc děkuji za každou radu. Michal

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ako citam, stale mate chut spoznat , ako vyzera zasah poziarnikov. Vas problem je celkovy stav instalacie, nie nejake rozbocenie vodicov. Pasta sa natlaci injekcnou striekackou do svorky a zasunie sa vodic. To je vsetko. Pouzite bezne wago, nie packove.

hodnocení

Moc děkuji, už to chápu, ale všichni mi doporučují páčkové

111®

jaká je ta nepáčková svorka?

hodnocení

Moc děkuji, ale se všemi ostatními se rozcházíte v tom, že mám použít pevnou Wago...a naprosto všichni mi radí tu s páčkama. Tak mi prosím poraďte, jestli natlačit pastu i do zdířek, kam zastrčím měď? Michal

páčkové na hliník ne, viz moje odpověď níže

hodnocení

0x

elektrika.cz/...

Třeba pomůže vašemu problému.

hodnocení

Dobrý den, taktohle naprosto SUPER ODPOVĚĎ! Moc děkuji! Ale jen jsem nepochopil proč pán po připojení prvního Al kabelu foukne pastu do jiné zdířky ve Wago než zastřčí druhý Al drát nasucho? Nebo to video klame. Ale moc děkuji. M.

Na videu jde dobře vidět že strká Al vodič do díry do které dal pastu..

hodnocení

Moc děkuji. M.

hodnocení

0x

Do "cvakací" Wago svorky 221 ani 222 hliník nepatří!

Lze použít s kontaktní pastou pouze do zasouvacích svorek, např. 2273.

Použitelné materiály vodičů jsou jasně popsané u daných svorek přímo na stránkách Wago.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]