Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se ujistit o správném postupu při zapojení nového světla s ventilátorem z Lidlu na elektrický rozvod. Přikládám fotku kovového držáku svítidla, který mám v plánu přišroubovat ke stropu. Našel jsem tu několik podobných dotazů, ale pro jistotu se zeptám na svůj konkrétní případ.
Ze stropu vedou fázové vodiče (aktuálně zapojený dvojramenný lustr) a PEN vodič. Samozřejmě spojím jednu fázi ze stropu s fází nového světla, druhou zaizoluji. Ale nevím jistě, jak na PEN. Dal bych ho na PE světla a mezi PEN a N v čokoládě ze strany stropu bych dal propojovací vodič, ale nevím jistě.
Díky předem,
Petr
4x
Ještě si pro jistotu změřte, který vodič je který, protože jsem se ve starých instalacích už setkal i trvalou fázi a vypínaným N (PEN). To by bylo s tímto zapojením velmi nebezpečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.