Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krokoměr v mobilu

Od: agota® odpovědí: 11 změna:

Mám Samsung Galaxy A20e. Nechce mi v něm fungovat nainstalovaná aplikace krokoměr. Zkoušela jsem celkem 3. Poradíte, kde může být chyba? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co znamená "nechce fungovat"? Krokoměr se většinou kalibruje, což chvíli trvá. Další věcí je otázka hw v mobilu - akcelerometr, pohybový senzor apod popř nastavení aplikace.
hodnocení

Stejný úsek cesty změří každý den úplně jinak, někdy vůbec. Takže problém bude asi v mobilu a bude to vyžadovat opravu odborníkem že?

Záleží na správném nastavení délky kroku a pod.

hodnocení

0x

Instalujte si nejaku apku typu "uhlomer" alebo "vodovaha" alebo nejaky hw test, aby ste overili, ci 3-osovy akcelerometer meria spravne uhol pri naklone mobilu.

hodnocení

0x

Chyba není nikde. Akcelerometr v telefonu není natolik přesný, aby naprosto přesně spočítal kroky. Ostatně spousta telefonů má v manuálu u této funkce napsáno, že se jedná o orientační údaj.

hodnocení

0x
Mám v Samsung předinstalovaný Samsung health a přišel jsem na to, že to měří kroky samo. Stačí vzít mobil sebou a počítá sám od sebe. Nic se nemusí zapínat. A celkem přesná je i vzdálenost. Je ale možné, že jak jsem si s tím hrál, tak jsem to nějak povolil a když jsem se za pár dní díval zpětně, tak každý den v určitý čas, kroky vzdálenost, je to tam pěkně rozepsane.

Nějaké nastavení to bude chtít - většinou podle výšky a váhy tyhle programy odhadnou délku kroku která je zapotřebí k přepočtu na kilometry.

Právě že výšku ani váhu tam nastavit nejde, nikde jsem to nenašel. Jde k tomu připojit hrudní pás nebo jiné měřiče treba ke kolu, ale pak se musí spustit trénink ručně, aby se to propojilo s těmi tepy. Jinak to funguje automaticky, takže vidím, kdy a kolik kroků ujdu třeba se psem, samozřejmě když mám mobil sebou.

hodnocení

Díky za rady. Krokoměr mám nastavený na svou osobu. Ale on jednou napočítá 364 kroků a druhý den tutéž vzdálenost, za stejných podmínek, třeba jen 16 kroků (například).

A co to máte za aplikaci? Já tam mám tu Samsung health a funguje to samo. Jen jsem si musel zaregistrovat účet u Samsung a od té doby se to obsluhuje samo, stačí mít tel u sebe. Mám Galaxy a5. Vzdálenost to počítá celkem dobře, co jsem srovnával se stopařem mapy.cz
hodnocení

Díky. O téhle možnosti jsem nevěděla, prozkoumám to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]