Co znamená "nechce fungovat"? Krokoměr se většinou kalibruje, což chvíli trvá. Další věcí je otázka hw v mobilu - akcelerometr, pohybový senzor apod popř nastavení aplikace.
Instalujte si nejaku apku typu "uhlomer" alebo "vodovaha" alebo nejaky hw test, aby ste overili, ci 3-osovy akcelerometer meria spravne uhol pri naklone mobilu.
Chyba není nikde. Akcelerometr v telefonu není natolik přesný, aby naprosto přesně spočítal kroky. Ostatně spousta telefonů má v manuálu u této funkce napsáno, že se jedná o orientační údaj.
Mám v Samsung předinstalovaný Samsung health a přišel jsem na to, že to měří kroky samo. Stačí vzít mobil sebou a počítá sám od sebe. Nic se nemusí zapínat. A celkem přesná je i vzdálenost. Je ale možné, že jak jsem si s tím hrál, tak jsem to nějak povolil a když jsem se za pár dní díval zpětně, tak každý den v určitý čas, kroky vzdálenost, je to tam pěkně rozepsane.
Právě že výšku ani váhu tam nastavit nejde, nikde jsem to nenašel. Jde k tomu připojit hrudní pás nebo jiné měřiče treba ke kolu, ale pak se musí spustit trénink ručně, aby se to propojilo s těmi tepy. Jinak to funguje automaticky, takže vidím, kdy a kolik kroků ujdu třeba se psem, samozřejmě když mám mobil sebou.
Díky za rady. Krokoměr mám nastavený na svou osobu. Ale on jednou napočítá 364 kroků a druhý den tutéž vzdálenost, za stejných podmínek, třeba jen 16 kroků (například).
A co to máte za aplikaci? Já tam mám tu Samsung health a funguje to samo. Jen jsem si musel zaregistrovat účet u Samsung a od té doby se to obsluhuje samo, stačí mít tel u sebe. Mám Galaxy a5. Vzdálenost to počítá celkem dobře, co jsem srovnával se stopařem mapy.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.