Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjecí akumulátor - nevím jak vybrat

Od: ez odpovědí: 13 změna:

Ahoj, koupil jsem si baterku Yato, do které se dává 4x baterie typu C. Ty jsou celkem drahé, a proto se chci zeptat, jestli neexistuje nějaký akumulátor o velikosti 4 C-baterií? Nebo nějakou stránku, kde jsou nabíjecí baterky i s nabíječkou.

Díky:)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

orion*
hodnocení

4x

Svítilna na 4ks baterie C, no to nebyl úplně dobrý nápad. Pokud se jedná o LED svítilnu, která nemá nějaký extrémní odběr, tak bych pouvažoval o tomhle:
ledshop.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Existuje řada akumulátorů pro elektrické nářadí,ale jsou velmi drahé a jsou také tvořenz články typu "C"

Mám z Lídlu 4 ks c typu i s nabíječkou.Ovšem tyto mají jen 1,2 V.

JABRAKA

ez
hodnocení

poslal bys odkaz nebo cenu všeho dohromady? díky

hodnocení

0x

Asi vybírate jen lithiové C (LR14), jež jsou drahé, ale zároveň do extrémních podmínek (mrazů). Variantou C = LR14 jsou levnější alkalické. Jde jen o rozměr. Lze dát i rozměrově stejné nabíjecí aku. Ale chce to hledat, což se mi za vás nechce.

doplněno 23.01.22 17:56:

GP ReCyko C nabíjecí 3000mAh LR14/2 (2ks)

hodnocení

0x

To není dobrý "kauf". Baterie dloho nevydrží, při častějším používání se musí také často nabíjet. Navíc svítivost nic moc. Já mám dobrou zkušenost s touhle svítilnou. Na jedno nabití svítí dost dlouho a kvalitní osvícení. Dobíjí se přímo do zásuvky 230V.

Na takové to domácí svícení perfektní- hlavně cena. Jen chybí zoom. Ale to už bych asi chtěl moc.
Jenže co jste ušetřil na ceně, narvete do řešení baterek. Spíš víc.

hodnocení

0x

Budu opakovat oriona svítilna na 4 "C"baterie nebyl dobrý nápad. Existují NiMh akumulátory v této velikosti, které by se přes nižší napětí 1,2V daly použít, ale nejsou úplně levné a nabíječka, která by zvládla akumulátory této velikosti také nebude zrovna levná: ZDE nebo ZDE.

Nebo řešení, které doporučil orion - redukce pro AA akumulátory a nabíječka jen pro AA a AAA články - ta by mohla být levnější.

Nebrat nabíječku a cokoliv od EMOS!

Výše jsem uvedl akumulátory za velmi vhodnou cenu GP ReCyko 3000 C /... nebo Philips. Což je téměř cena jako pro kvalitní NiMH běžné AAA akumulátory vzhledem ke kapacitě.

Neuvedl přesný typ svítilny, ale zpravidla je lze užívat jen se dvěma bateriemi. Další dvě už nezvýší svítivost, ale jen výdrž (kapacitu baterií).

orion*

Neuvedl přesný typ svítilny, ale zpravidla je lze užívat jen se dvěma bateriemi. Další dvě už nezvýší svítivost, ale jen výdrž (kapacitu baterií).
No to bych si dovolil oponovat. Co jsem viděl svítilny na malé či velké buřty, tak všechny mají baterie umístěné v trubce za sebou, čili jsou spojeny sériově a sčítá se jim napětí. A dvě baterie nelze použít už jen z toho důvodu, že nebudou mít kontakt.

Dlouhá trubka na čtyři baterie je vytvořena ze dvou sešroubovaných trubek (tubusů). V práci obdobných svítidel pár máme.

Máte pravdu, takto nastavitelný tubus mají i některé svítilny na AA baterie (lze použít 1ks či 2 ks). Jedná o LED svítilny s elektronikou fungující v širším rozsahu napájecího napětí. Otázkou je, zda něco takového má i tazatel.

Namátkou na první hledání: Svítilna je napáj/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]