Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umyvaní teplovodivé pasty levným vínem

Od: chpl odpovědí: 8 změna:
Potřeboval bych vědět jestli by mi stačilo vinařovo tajemno na odstranění teplovodivé pasty ze soketu pod procesorem a jestli mi to spíš víc nezašpiní socket přece to není stoprocentní alkohol . Více procentní alkohol nemám
doplněno 23.01.22 13:43: Našel jsem polodopitý technický líh ten by už šel?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
23.01.22 12:53
hodnocení

0x
Alpa

ipa
hodnocení

0x

Víno určitě ne, doporučuju to dělat jedině isopropylalkoholem, i čistý obyčejný ethanol není vhodný, váže vodu. Isopropyl taky, ale narozdíl od ethanolu vytváří s vodou těkavou směs, která se lépe odpaří, než voda samotná.

hodnocení

0x

Ak vam vino / alpa zatecie kdekolvek na maticnu dosku, po odpareni zostanu vodive soli a mozete kupovat novu dosku. Nic ine ako izopropyl by som ani neskusal.

No tak asi nikdo nepředpokládá, že to stříkne vapkou ... prostě namočí vatovou tyčinku do alpy, nebude mu z toho téct - pokud není úplný tele, a tou vlhkou tyčinkou očistí jen čip, procesor či konkrétní část... za větší riziko bych považoval ten pocit amatéra naprat tam co nejvíc pasty, protože kdo maže,ten jede... místo tenké vrstvi na procesoru je pak půl milimetru všude kolem.

Ten izopropyl asi taky nebude stříkat sprejem...

Nicméně pokud člověk šahá do dražších vnitřností s představou, že ušetří 400,- za servis, může pak brečet, že si zničili věc za tisíce.

Ak bude sediet na stolicke s potahom z plastu obleceny v tricku z umeliny, znicit to moze cisto statickou elektrinou.

hodnocení

0x

Ještě mne napadlo... jsou různé typy procesorů - socketů - jaký chcete čistit? Aspoň číslo procesoru, ať neradím blbost - ta vatová tyčinka se u vystouplých drátků asi nebude moct použít :D

hodnocení

0x
Polodopitý technický líh? Ty piješ denaturát? Vidíš pak na to? Jinak nejlepší je isopropylalkohol a vatová tyčinka. Nějaký čistič na bázi isopropylu mám už dlouhé roky - ve spreji. Stříknu samozřejmě na samotnou tyčinku, popř používám papírový kapesník pro hrubou práci na ploše heateru procesoru.

jabraka*
hodnocení

0x

Vodivé vazeliny jsou obvykle silikony,s dobrou tepelnou vodivostí.Nejlépe se odstraní benzinem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]