Dobrý den, potřebovala bych poradit s pračkou, přesněji pračko-sušičkou od značky Beko, mám jí od nova 1 rok. Nechce vypustit vodu z bubnu, zkusili jsme vypustit pračku, vyčistit filtr (byl čistý, během roku používání jsem ho čistila už asi 4x), čerpadlo se točí, zkontrolovat hadici, která odvádí vodu do odpadu a poslední byl samotný odpad, kde byl sifon též v pořádku. Nevím kde je chyba, jestli v pračce nebo “ve zdi”, protože když odpojím hadici na odtok vody a nechám jí téct do vany, tak z ní voda jde, ale také je hadice mnohem níž než náš odpad ve zdi (75cm od země). Jakmile připojím hadici do odpadu zpět, už se voda neodvádí. Také jsem si všimla, že se voda napustí asi jen 1x, protože ve vaničce zůstává aviváž, ale prací prášek zmizí. Pračka je chytrá, lze jí spojit s telefon, ale ani v telefonu a ani na displeji pračky to žádnou chybu nehlásí. Může být chyba v čerpadle? Že nevytlačí vodu do odpadu? Děkuji za odpovědi
Když je pračka tak chytrá, měla byste se zeptat pračky. Ale bez legrace, i když hadici podržíte ve výšce odpadu, musí voda stále pěkně pod tlakem valit, když takto hadici ucpete palcem, musíte cítit tlak. Jen pro jistotu, vidím, že máte otevřeno víko a uvnitř je voda. To normálně bez odblokování pojistky není možné. Takže je to tak, odblokovala jste před otevřením podle návodu mechanickou pojistku?
krejlu*
Neodbokovala jsem nic, když doběhl prpgram, tak jsem jí jen vypla.. dvířka normálně cvakla a šla otevřít.. ani mě nenapadlo, že by to jít otevřít nemělo.
Tak to bude problém zde. Pračka má tlakový spínač, podle kterého pozná, že se všechna voda vypustila. Ta vaše to zjevně nepozná, proto vypouštění ukončí předčasně, nic nenahlásí a ani nezablokuje dvířka. To je na servis.
krejlu*
Moc děkuji, zavolala jsem tedy na Beko a budu čekat na opraváře
Odpadová hadice bývá k potrubí ve zdi připojena přes zpěnou klapku, bránící nasátí odpadní vody z potrubí zpět do pračky. V té bývá gumová koulička a ta může být zaseklá, takže nepustí vodu ani správným směrem. Ten ventyl bývá jednoduše rozebíratelný.
doplněno 20.01.22 08:36:
Jestli máte sifon pod omítkou (obrázek vpravo), tak už je oprava složitější.
Pračka je v záruke,takže pokiaš je správne namontovaný odtok a nieje upchatý odpad,tak zavoaljte servis,iná možnosť vám aj tak neostáva,inak prídete o záruku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.