Zdravím, jsem už poměrně dost zoufalý, ve škole jsem dostal absolventský projekt a už si s ním nevím rady. Byl bych nesmírně vděčný, kdyby se našla nějaká hodná duše, která by mi pomohla aspoň se schématem a klidně bych se i finančně odměnil. Zadání projektu přikládám v příloze.
To asi nečekejte, že vám někdo nevýchovně obratem pošle celé schéma Ten úkol není těžký, ale něco se při něm máte naučit. Takže asi nejdříve zkuste přijít sám se svojí představou a my vás budeme korigovat, směrovat, odpovídat na konkrétní dotazy a odrazovat od slepých cest. Malinko vás tedy nasměruji a poradím, že existují integrované obvody, které tyto průběhy umí generovat, od velmi jednoduchých, ovládaných potenciometry a spínači, po DDS ovládané procesorem. Takže hledejte obvody, které umí generovat harmonický signál a obvody, které umí PWM.V datasheetech je vždy i ďoporučené schéma zapojení.
vaclavnovotny
Děkuji moc, ani nevíte jak mi i takováto nápověda dokáže pomoct.
A něco jako náznak řešení z tvojí strany (jakákoliv snaha se počítá).
To že sem vyfotíš zadání se jako snaha bohužel nepočítá.
Já bych měl představu, že když už dostaneš ve škole nějaký úkol, tak vychází z učiva, které jste ve škole probírali. Těžko vám učitel dá za úkol vymyslet něco, o čem jste se neučili.
vaclavnovotny
Zřejmě asi víte co dělám celé dny, když tvrdíte, že jsem se o vyřešení zadání nijak nepokusil. Psal jsem “už si s ním nevím rady” to by Vám mohlo napovědět, že jsem do projektu vložil už něco málo času a bez výsledku. Ano souhlasím, že dotaz nebyl zrovna nejlépe strukturovaný, ale na rovinu Vám řeknu, že mému oboru rozumím jen poskrovnu a to, že jsem zvolil špatnou školu jsem se bohužel dozvěděl až ve čtvrtém ročníku a to je poněkud pozdě na to měnit školu. Doufal jsem, že se zde dočkám od znalejších lidí aspoň trošku rozumné odpovědi.
jano852
Je smutné, že si až v 4. ročníku zistil špatnú volbu,
ktorá je obyčajne na viac rokov života. Bohužial mám takého v rodine,
No ano, já se taky divil, proč chce někdo vyrábět domácí elektrocentrálu.Tohle je bohužel realita, kombinace našeho školského systému a generace bez koníčků, oblbnuté mobily (ale to není jejich chyba, tohle dopustila generace, která je měla vychovávat). Navíc v tomto případě i distanční výuka. On to ví každý, kdo se pokouší nabrat použitelné zaměstnance na pozice vyžadující nějakou odbornost. Jak v bedně padaných jablek najít jedno bezvadné. Někteří se chytnou a praxe je neaučí, někteří ne. Ostatně každý ví, jaka vzácnoat je sehnat dobrého automechanika, doktora, zubaře.. Navíc už se tu naukázal, snad rozumně našel nějaké odborné fórum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.