Nejste přihlášen/a.
V HiFi řetězci jsem odpůrcem použití ekvalizéru. Prostě si jednotlivé komponenty co máte "nesedí" a ekvalizérem to "nesrovnáte".
Jako ano, jsou kvalitní ekvalizéry, ale to téměř určitě není případ toho, co chcete (chtěl byste) použít. A nějaký pětipásmový ekvalizér to vážně nevytrhne, jen ještě trochu více hudbu "zprzní".
Co si ale budeme povídat, on ani ten Luxman LV-100 není sám o sobě žádná hitparáda...
Repro Mission 731 jsou regálovky (a údajně kvalitní) a je potřeba je dobře umístit.
Jak kvalitní je CD přehrávač těžko říct.
Těch chyb v řetězci může být více.
To že si ale jednotlivé komponenty "nesednou" je poměrně běžná věc a zažil jsem ji vícekrát.
Odborníkem na zvuk - zvukařem kapely jsem byl také upozorněn na to, že použití ekvalizéru není vhodné. Tím stejným člověkem byl Luxman LV-100 označen za velmi dobrý. CD přehrávač Marantz prý také. Nicméně ten Marantz jsem zkusil nahradit jiným přehrávačem - Sony a stejný výsledek. Ještě bych řekl, že zvuk ze Sony byl o malinko horší než z Marantz.
tohle se řeší pomocí CD s nahranými frekvencemi a osciloskopem, což tazatel zjevně nemá. Stačilo by frekvenční CD a voltmetr a místo repráku zapojit odpory podle impedabce výstupu alespoň na 2W a na tom měřit charakteristiku
To je divné. Flacy přes kvalitní zvukovou kartu hrají téměř tak dobře jako z CD, rozdíl by tedy měl být minimální a spíše ve prospěch té stolní sestavy. Tohle vypadá na nějaký problém v těch přístrojích (přitom samé špičkové značky) nebo v propojení, ale kde konkrétně, to se obávám vám nikdo neporadí. Ekvalizér je prznič zvuku, ten nepomůže.
Každopádně bych ještě zkusil i jinou hudbu než Metallicu.
Samozřejmě jsem vyzkoušel i jiné CD, jiné kapely. Vždy utmumené v porovnání s přehráváním flacu z pc přes zvukovou kartu Creative.
Pokud se vám zvuk zdá nebo je stále nečitelný a sestava víc nedovolí zařaďte místo equalizéru (mnoho toho nevylepší) toto. zbozi.cz/... Zvuk dostanete naprosto brilantní a upravit můžete dle potřeby cokoliv ve zvuku s naprosto uspokojivým výsledkem.
Tohle není dobré řešení, nacpat špatný zvuk do nějaké kouzelné krabičky a zachránit co se dá. On má papírově velmi kvalitní přístroje, které umí poskytnout kvalitní zvuk, avšak leze z nich zvuk mizerný. Je potřeba vyzkoumat, který přístroj je viníkem mizerného zvuku a ten vyměnit, zřejmě se jedná o nějakou závadu (tipoval bych ten zesilovač).
no to se v zásadě dělá tak že se koukne jakou impedanci mají výstupy pro repráky buď 4 nebo 8 Ohm . Podle toho se koupí odpory na výkon 2-4W aby něco vydžely ty se připojí místo repráků. Následně se z CD disku s frekvencemi při minimální hlasitosti pustí kmitočet 1000Hz a na připojeném měřáku se nastaví pomocí hlasitosti řekněme 1V.
S tím se pak porovnávají všechny frekvence od 20Hz do 20kHz a zapisuje se to.
Pokud zesilovač zesiluje všechno stejně, což by měl, maximálně by měl být pokles na 20-60Hz a pak kolem 18-20kHz.
A ten pokles nemá být více jak na 0,7V pokud je více je něco špatně. Pokles na 70% původní hodnoty je v přepočtu pokles o 3dB.
Samozřejmě při basech a výškách na střední poloze. Je třeba ale kvalitní CD přehrávač.
možná se ještě sežene ten generátor, tady jsem něco našel: ave-electro.cz/...
Tak to bych mohl zkusit, pokud se mi to povede. Každopádně děkuji za radu. Budu na tom pracovat. Snad se mi povede na to přijít. Díky moc
jo a měří se pro kmitočty 20Hz 40,60,80,100,200, 400, 800,1000, 1500,2000, 2,5kHz , 3kHz /dále jen v kHZ/ 4,6,8,10,12,14,16,18,20kHz vynášé se do semilogaritmického papíru, jde na ose X je frekvence, a na ose Y je napětí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.