Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typ kabelu

Od: hpetr odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jaký typ trojžilového kabelu mám použít k zapojení dvou 20W LED reflektorů? Vím, že jich existuje mnoho, tak jestli volit dle tloušťky vodičů? Děkuji za odpověď, HPetr

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
A reflektory jsou přenosné nebo na pevno? Na 2x20W stačí průřez nula, nula nic (při 230V), pokud na 24V nebo dokonce 12V, pak to je o něčem jiném. Dejte bližší info... A bude rozdíl v druhu kabelu u přenosného a pevného zapojení..
doplněno 13.01.22 21:20:

Tak v tom případě CYKY-J 3x1,5; v případě možnosti mechanického poškození uložit do chráničky...

Předpokládám, že to bude venku...proto ne CYSY

hodnocení

1x
Pokud to bude venku a napevno, tak CYKY, bohatě stačí 3x1,5. Je UV odolný, smí na hořlavé povrchy, má velmi vysoký rozsah teplot...

Tak, jak jsem radil výše...máte to potvrzeno ...

hodnocení

1x

Pokiaľ sa jedná o pevnú inštaláciu, môžete použiť napr. CYKY. Prierez sa volí (aj) podľa istenia okruhu.

hpetr
hodnocení

Jde o 2 LED reflektory na pevno na 230 V, kabel bude veden po konstrukci (ne ve zdi - a bude upevněný). Takže jsem myslel nějaký CYSY 3x1,0 nebo 3x1,5?

hpetr
hodnocení

Ne, bude to uvnitř, ale šlo mi hlavně o ty průměry. Každopádně díky za info! HPetr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]