Nejste přihlášen/a.
Ano, jde to. STB v podstatě jakýkoli, který umí DVB-T2 a má výstup (mj.) SCART.
Mám takovou sestavu doma (STB Tesla 310 a rekordér DMR-EH57) a nahrávám tam hlavně filmy a pořady, které si chci archivovat. Flash disk se pro archivování moc nehodí, používám ho také, ale jen pro operativní nahrávání pořadů, které nemohu sledovat přímo, ale archivovat je nechci.
Zajímalo by mě, jak programuješ nahrávání rekordéru ze SCART? To u toho musíš sedět a pustit nahrávání ručně?
@petrm To je celkem jednoduché, akorát někdy musíš programovat dva přístroje - stb, aby se včas zapnul (musí to umět, jinak musí zůstat zapnutý) a na DVD naprogramuješ čas zahájení a konce záznamu a jako zdroj signálu nastavíš příslušný SCART. Pochopitelně se vše při progeamování DVD zadává ručně, z EPG to nejde.
@zkrat Nestačí zapnutí STB, je třeba, aby se přepnul na správný kanál. A co se týká rekordéru, mám DMR-EX87, ale už ho dlouho nepoužívám, tak ani nevím, jak se programuje nahrávání ze SCARTu. Když jsem převáděl VHS na DVD, tak jsem vše pouštěl ručně. Na konci je potřeba vše vypnout, aby mi to neběželo, když třeba odjedu na víkend.
@petrm. pravda, pozapomněl jsem, stb se ještě musí přepnout na správný kanál. Já tohle kdysi provozoval na combu DVDR3510 od Phllipsu v dobách po přechodu na DVB-T. Tam šlo v samostatném kroku při programování nastavit, jestli bude nahrávat z vestavěného tuneru, nebo některého AV vstupu - mělo to celkem 3: 2x SCART a cinche pro připojení kamery. Jo, a mělo to jednu chybičku - jakákoli animace při manipulaci s ovladačem stb se objevila v záznamu.
@petrm: Oba přístroje si naprogramuji. STB pouze na zapnutí, ovšem s tím, že jsem ho vypnul na kanálu, ze kterého pak chci nahrávat. Že se po ukončení STB nevypne mi až tak nevadí, spotřeba je víceméně nepatrná a nakonec ho vypnu ručně.
Rekordér naprogramuji na nahrávání ze zdroje AV2, což u mě představuje právě ten SCART.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.