Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je pryskyřice kalafuna?

Od: makes odpovědí: 11 změna:
Potrebuji pajet a nemam kalafunu. V okoli ji neprodavaji (venkov).
Je pryskyrice (zaschla mize ze stromu) pouzitelna jako kalafuna?
Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak já mám zkušenost, že jsem zkoušel smůlu ze stromu a bylo to nanic..
Wiki praví, že kalafuna je destilační zbytek ze smůly borovice, či buničiny...
S acylpyrinem mám jenom zkušenost z odizolováváním smaltovaného (lakovaného) Cu vodiče. Jinak jsem neměl pocit, že by fungoval jako okyslicovadlo..

hodnocení

1x
Kalafunu můžete koupit v samoobsluze, používá se při domácí zabíjačce.
Stačí ji podrtit a rozpustit v lihu.

nebo v prod. hudebních nástrojů, jako "mazivo" na houslové a jiné smyčce. V pěkné vkusné a malé krabičce.

asd1

jj, na vesnici jsou prodejny hudebních potřeb aspoň tři *smich*

Ano kalafuna je pryskyřice, zajdeš do lesa najdeš uloupneš a pájíš.

Jo na vesnici když se zeptáte souseda tak pravděpodobně má protože kalafuna se používá při paření prasat.

asd1 : :( na vesnici již nejsou téměř žádné prodejny, to se všeobecně ví, nic nového, ale vesničtí lidé nyní často cestují do měst, nebo umí, resp. jsou nuceni využívat zásilkové služby různých e-shopů, kdy jim vše potřebné doručí pěkně až do domu. *smich*

google.com/...

google.com/...

google.com/...

makk
hodnocení

1x

Smůla asi fungovat nebude, protože obsahuje další složky. Kalafunu koupíte buď na pájení (prodejna s elektro součástkami), nebo na smyčec houslí (v hudebních nástojích) nebo na očistění prasete od štětin při zabíjačce (drcená v drogériích, řeznických potřebách atd). Použitelné na pájení jsou všechny, Jen ta na prase je drcená a je lepší ji v nějaké nádobě rozhřát a zase spojit v jeden kus. Pokud uvedené prodejny nemáte v okolí, pak jedině přes e-shop, sice je drahá doprava, ale zas nemusíte nikam jezdit.

jabraka*
hodnocení

1x

Není kalafuna,jako kalafuna.Pro pájení je nutno použít kalafunu,která neobsahuje minerální příměsi.Tz se dostanou do pájecí taveniny jako škvára.Pro pájení elektroniky bych doporučil kalafunu houslařskou.Prodejny hudebních nástrojů.

Pro dokonalé pájení používám pájecí vodu,složenou z alkoholového roztoku chloridu cínatého.Kalafuna v pájecích trubičkách pak je dostatečná,

JABRAKA

hodnocení

0x

Kalafuna je původně smola obvykle z borovice. Míza ze stromů je něco jiuného...

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x
Můžeš použít acylpyrin nebo pájecí kapalinu.

Acylpirin strašlivě smrdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kalafuna pájení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]