Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učasnická TV/R zásuvka - zapojení

Od: martinmartinko® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

měním v rodiném domě anténu za VT 12 a ktomu ješte TV+ R:

2x účastnickou zásuvku - model Alcad BM-200

1x koncovou zásuvku - model BM-111.

Chci se zeptat, když zásuvku zapojím podle šipek, kde dávam koax od antény na "horní šipku" a proměřím kabel pípaním, je normálni že to pípa na obou vodičích, tj. izolace a hlavní měděný drát?

Mám pocit, že se jedná o zkrat...

Zajimavé je i to, když proměrím propustnost samotné zásuvky taktež pípakem, tak stejně to pípa. na kovu (kostře) a TV zdířce. Nepípá to pouze na zdířce R.

Děkuji za odpověď a informaci o správném zapojení...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Propípat můžeš maximálně nepřipojený kabel...
Máš to zapojené...hraje x nehraje
Nějaké úrovně signálu?
Pokuď to nevyřešíš,budeš potřebovat anténáře s lepším měřákem.
hodnocení

Propípal jsem už zapojený kabel a taktéž novou nezapojenou TV zásuvku - učastnickou a ta pípa také.

Nemám možnosť vyzkoušet signál na TV, protože koax venkovní antény je v sousednímm pokoji a přes učastnickou zásuvku ve zdi vede do obyváku.

Urovně, signálu zatím nemám.

Nemá být náhodou vstupní koax zapojený na šipce dolů?

Na šipce dolů mi to už nepípa...

EDIT:

Když propípam nový koaxialní kabel pro TV, tak ten funguje správně a ne do zkratu...jako u TV zásuvky.

jirib
Prosím tě nic "nepípej",v zapojení máš jen dvě možnosti...
Hraje x nehraje...úrovně signálů budeš asi potřebovat,protože na tři zásuvky + nevím kolik televizí,to už bude slušný útlum...

spu
hodnocení

0x

Pokud máte zásuvku odkrytovanou , je zcela jasné, kde se co zapojí. Pokud tohle nezvládnete , pozvěte raději odborníka.

Vložte fotku zapojení.

hodnocení

Zdravím, posilám foto.

Učasnická TV/R zásuvka - zapojení

hodnocení

Dobře, takže přenesu TV na první účastnickou zásuvku a vyzkouším vstup TV, to je hlavní koax z antény a uvidím, jestli to bude fungovat.

S tím pípaním jsem se jen ujištoval, že to nejde do zkratu a vylučít jsem tím pouze chtěl že se nikde nodotýka stínění.

No asi to není jako u elektřiny, že se jedná o zkrat, viď?

jabraka*

Kabel z anteny je u anteny elektricky zkratován dipolem anteny.Tady už lze jen speciálním měřičem signálu stanovit sílu a kvalitu přijímaného signálu.

Z osobní zkušenosti mohu říci,že na většině území je signál dostatečný.V řadě případů stačí jen vyhodit z okna kus drátu a na něj připojit antenní přívod.

JABRAKA

hodnocení

Děkují moc, už to mám zapojené a 3 TV fungují dobře.*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]