Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měním v rodiném domě anténu za VT 12 a ktomu ješte TV+ R:
2x účastnickou zásuvku - model Alcad BM-200
1x koncovou zásuvku - model BM-111.
Chci se zeptat, když zásuvku zapojím podle šipek, kde dávam koax od antény na "horní šipku" a proměřím kabel pípaním, je normálni že to pípa na obou vodičích, tj. izolace a hlavní měděný drát?
Mám pocit, že se jedná o zkrat...
Zajimavé je i to, když proměrím propustnost samotné zásuvky taktež pípakem, tak stejně to pípa. na kovu (kostře) a TV zdířce. Nepípá to pouze na zdířce R.
Děkuji za odpověď a informaci o správném zapojení...
Propípal jsem už zapojený kabel a taktéž novou nezapojenou TV zásuvku - učastnickou a ta pípa také.
Nemám možnosť vyzkoušet signál na TV, protože koax venkovní antény je v sousednímm pokoji a přes učastnickou zásuvku ve zdi vede do obyváku.
Urovně, signálu zatím nemám.
Nemá být náhodou vstupní koax zapojený na šipce dolů?
Na šipce dolů mi to už nepípa...
EDIT:
Když propípam nový koaxialní kabel pro TV, tak ten funguje správně a ne do zkratu...jako u TV zásuvky.
Dobře, takže přenesu TV na první účastnickou zásuvku a vyzkouším vstup TV, to je hlavní koax z antény a uvidím, jestli to bude fungovat.
S tím pípaním jsem se jen ujištoval, že to nejde do zkratu a vylučít jsem tím pouze chtěl že se nikde nodotýka stínění.
No asi to není jako u elektřiny, že se jedná o zkrat, viď?
Kabel z anteny je u anteny elektricky zkratován dipolem anteny.Tady už lze jen speciálním měřičem signálu stanovit sílu a kvalitu přijímaného signálu.
Z osobní zkušenosti mohu říci,že na většině území je signál dostatečný.V řadě případů stačí jen vyhodit z okna kus drátu a na něj připojit antenní přívod.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.