Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat zda lze na telefonu deaktivovat aplikace od googlu.Manželka dostala nový telefon realme c21 a vypnout tyto aplikace nelze.Já mám telefon tcl 20se a tam vypnout jdou.Předtím měla žena xiaomi a když jsem stáhl z google play aplikaci tak aplikace od googlu šly deaktivovat a nezobrazovali se v telefonu.Pátrám zda také neexistuje podopná apka přes kterou by bylo možné googl deaktivovat.Žena používá goolme mail a google kalendář.Děkuji
Aplikace google nejsou potřeba pro chod Telefonu jako takového a některé vám google daktivovat dovolí. Pokud vím tak ale pouze z nastavení, žádnou aplikaci na to neznám.
V androidu 11 se tam dostanu přes Nastavení > Aplikace a oznámení > zobrazit všechny aplikace > [vybrat aplikaci] > deaktivovat (pokud to jde). Viz obrázek. Některé deaktivovat nejdou a pro jejich odstranění/vypnutí je potřeba buď root (hlavně ale proboha ne KingoRoot to je AdWare) nebo jdou odstranit přes ADB ale tam záleží na telefonu a taky je snadné to pokazit.
Samozřejmě taky záleží na výrobci telefonu co vše vám dovolí a jak moc ten OS zprzní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.