Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systémové aplikace GOOGLE

Od: alarm® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chci se zeptat zda lze na telefonu deaktivovat aplikace od googlu.Manželka dostala nový telefon realme c21 a vypnout tyto aplikace nelze.Já mám telefon tcl 20se a tam vypnout jdou.Předtím měla žena xiaomi a když jsem stáhl z google play aplikaci tak aplikace od googlu šly deaktivovat a nezobrazovali se v telefonu.Pátrám zda také neexistuje podopná apka přes kterou by bylo možné googl deaktivovat.Žena používá goolme mail a google kalendář.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Co jde, odinstalovat. Co nejde... Jak myslíte deaktivovat? Jakože skrýt ze seznamu aplikací? Ty aplikace tam musí být, jinak ten systém nebude fungovat.
Tady návod na skrytí: gizbot.com/...

hodnocení

0x
Nejdříve si otevřete root přes Kingoroot, poté si stáhněte aplikaci Lucky Patcher, a v něm všechno od googlu a další nesmysly vypněte. Já jdu ještě dál, já to dám vše odinstalovat, co nepotřebuji. Každá aplikace Vám vybíjí baterii, stahuje si bez Vašeho vědomí aktualizace atd. Čím míň , tím lépe.
Skvělá rada pro někoho, kdo to neumí. Rootovat novej telefon. Oni to chtějí očividně jenom schovat, to udělají normálně v nastavení, na to nepotřebují nic rootovat.
A nechápu v čem v telefonu vadí nějaké google aplikace (kolikrát nutné pro chod telefonu) nebo kdo normální (kromě nějakých hračičků) by nechtěl aktuální systém, který chrání telefon. Obzvlášť pokud někdo využívá google pay a neaktualizuje, tak to je blázen.

hodnocení

Šlo mi o to pouze zda jdou deaktivovat jako google.mapy.pay když telefon nemá NFC a uložiště žena to stejně nevyužívá já je mám deaktivované pouze mám pay kvůli placení.Takto jsem je pouze schoval dle první rady aby nebyly v seznamu aplikací protože manželka říkala proč tam má tolik ikon.

anon65534
hodnocení

0x

Aplikace google nejsou potřeba pro chod Telefonu jako takového a některé vám google daktivovat dovolí. Pokud vím tak ale pouze z nastavení, žádnou aplikaci na to neznám.

V androidu 11 se tam dostanu přes Nastavení > Aplikace a oznámení > zobrazit všechny aplikace > [vybrat aplikaci] > deaktivovat (pokud to jde). Viz obrázek. Některé deaktivovat nejdou a pro jejich odstranění/vypnutí je potřeba buď root (hlavně ale proboha ne KingoRoot to je AdWare) nebo jdou odstranit přes ADB ale tam záleží na telefonu a taky je snadné to pokazit.

Samozřejmě taky záleží na výrobci telefonu co vše vám dovolí a jak moc ten OS zprzní.

Systémové aplikace GOOGLE

hodnocení

0x
Zjevně manželku znervózňuje pouze množství ikon, takže bych to moc neřešil, na hlavní obrazovku dal jen to, co potřebuje a těnto aplikacím bych v nastavení zakázal data a wifi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]