Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podle čeho vybírat strojek na stříhání vlasů

Od: jarek* odpovědí: 21 změna:
Dobrý den,
chtěli bychom si pořídit strojek na vlasy, se kterým chceme stříhat děti - kluky.
Nemá někdo nějakou zkušenost podle čeho strojek vybrat?
Jestli dobíjecí nebo s kabelem, jaké velikosti by měly mít vyměnítelné nástavce atd?
Šlo by o střihy kluků vzadu a na bocích strojkem do ztracena, na vrchu hlavy pak prostříhat nůžkama.
Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Za mě s kabelem a s plynule nastavitelnou délkou střihu - ne tu sadu s čtyřmi délkovými nástavci. Kupuju vždy philips když je v akci, vyjde do tisícovky a vydrží pár let.

hodnocení

4x
Se ztratil můj příspěvek. Měl jsem na šňůru s baterií, ale fungoval tak, že jel přímo jen na baterii a to bylo na houby, protože baterie slabla a spolu s ním i strojek. Vrátil jsem ho před koncem tří lete záruky. Kamarádka holicka mi poradila strojek na psy, sama ho má v práci. Koupil jsem v lidlu za 400 zoofari jen do zásuvky, máme ho 4roky jak na psa, tak pro sebe a zbytek rodiny a pořád jede jako nový, netupí se, má kvalitnější břity kvůli psí srst.
jarek*
hodnocení

Dobrý den,dívám se a vidím v Lídlu i strojek přímo na stříhání vlasů, zvažuji ho koupit: lidl.cz/...
Jak říkám, měl jsem ho z lidlu a před koncem tříleté záruky jsem ho vrátil. Baterie byla6v háji a naprimo přes kabel to nejelo. Jelo to jen přes baterku a ta už nešla uplne6nabit ani vyměnit, takže to skoro nejelo. Byla už slabá, neměla sílu ani se rozjet.
jarek*
hodnocení

Tady u tohoto z Lídlu píší: Volitelný provoz na akumulátor nebo napájením ze sítě
Počítám s tím, že by měl jet i pouze na kabel ikdyž by již baterie odešla?

kepler*
hodnocení

3x

Bateriový bych rozhodně nebral, ten je vhodný leda tak na cestování, taky je nutno počítat s mezenou výdrží baterie. Nástavce do 10 mm bohatě postačí. Nejdřív jsem měl Philips, který špatně stříhal a po dvou letech byl v koši. Nyní mám už 6 let Remington, který je podstatně tišší, má samoostřící břity a jinak nemá chybu. Bez nástavce se s ním dokonce i nahrubo holím.

joudic*
nabijeci ma uz 6 let a zatim drzi, a ze bych si nejak delal starosti s nejakym setrnym stylem nabijeni to ne.. jinak je na vlasy a jedu s nim i vousy, nestezuje si

mate59
hodnocení

3x

Osvědčil se mi s kabelem, i když je dobíjecí,ale časem baterky strácí na kapacitě a strojek střihá pomaleji a slábne,takže kabelový.Lepší je mít strojek s jedním výsuvným nástavcem od 0-15 mm.Značka nnení podstatná,nezapomínat pravidelně mazat olejíčkem břity a bude dlouho sloužit.Já mám z akce elektro Planeo zn.Remington,nebyl drahý.

max*
hodnocení

3x
Rozhodne na kabel. Mam nestelovatelny, na nejkratsi strihani. Nekdy se tim holim, kdyz to necham prerost. Mazat olivovym olejem, lepsi nez nejakym prumyslovym olejem, vzdy pred kazdym strihanim.
Vzadu vlasy zarovnat, vrsek hlavy namocit, na 3-4 prsty delky nebo delsi hreben a zbytek smiknout. Takto jde udelat vse stejne. Nad usima do ztracena, neni to zadna veda. Na vojne jsem s kamosem takto strihal celou cetu.
jarek*
hodnocení

Ano rozhoduju se aby byl strojek na kabel a zároveň na baterii, aby bylo možné ho používat v obou případech.
Ale teď ještě jestli s nástavcema nebo nastavitelný?

hodnocení

2x

Ve své době Covidu kde se nedalo nikam chodit jsme vybírali a uvažovali stejným způsobem... Nakonec jsme koupili tento: alza.cz/...

Je bateriový a když není nabitý, tak jede i na šňůru... Na nabití jede cca 1,5hodiny. Nabíjení hodinu... Prvně nás mátla ta baterie, ale fakt, že provoz na baterii je svobodný zvítězil. Pokud dožije baterie, tak se koupí nová. V našem provozu , jsme tři dospělí, tak už je strojek dávno zaplacený... Samozřejmě to chce trochu získat rutinu... Jsme spokojení.

martin3
hodnocení

2x

Nejlíp se mi osvědčil tento:

zastrihovace.heureka.cz/...

Je na baterii i na síť, nástavec od 3 do 24 mm a pěkně stříhá. Ze tří, co jsme měl, je tento nejlepší.

jok*
Také máme Braun stejný ..baterie i na kabel Lehký a po 3 letech spolehlivý Doporučuji

makk
hodnocení

1x

Moje postřehy: Jedině motorový, ne ten s elektromagnetem. Aku je pohodlnější, ale baterky nevydrží věčně a pak ho buď můžete používat s kabelem (ne každý, podle zdroje), nebo vyhodit. Výměna baterek je v podstatě nemožná. Nástavce bývají buď vysunovací, nebo nasazovací, fungují oba. Příslušenství (nůžky, hřeben..) je obvykle nevalné kvality, takže je skoro lepší, když by tam nebylo.

jurajjuraj*
hodnocení

1x

taky se striham uz dlouhe roky doma a kluci taky , v prvni rade kupovat neco za velke tisice je naprosto zbytecne, kupuju vetsinou philips kdyz je v akci, da se koupit bez problemu do 8-9 stovek, to ze ho budes mit 20 let s tim nepocitej, pokud se budou vsichcni strihat aspon jednou mesicne tak prijdes na to ze za 2-3 roky uz to neni tak ostre a koupis v akci novy

ted mame philips ktery jede jak ze site tak muze byt jen nabity a bez snury, jsou k nemu nadstavce na delku a jeste ji jde serizovat primo na strojku, na bezne domaci strihani to bohate staci, pokud chcete delat neco extra pak je treba vinvestovat do profesionalnich strojku

jarek*
hodnocení

Dobře děkuji za postřehy.
Teď co je vhodnější, strojek s vyměnitelnými nástavcemi nebo s plynule ovládaným posuvem přímo na strojku?
Netuším kolik mm budeme potřebovat.
A jaké nůžky na stříhání vršku hlavy? Kadeřnické nebo na papír? A efilačky nebo obyčejné?

hodnocení

0x

jarek: rozhoduju se aby byl strojek na kabel a zároveň na baterii

V takovém případě ale kabel jenom dobíjí baterii. Když baterie odejde, strojek stříhat nebude.

To není pravda. Je jich hafo. Např.Remington HC 5810. Stačí strejda googl.

Doma mám tohle a funguje jak na baterii tak ze sítě. BRAUN HC 5030 dokonce to má i v návodu.

vlasy-kosmetika.cz/...

" Navržen pro použití s provozem jak se zapojením do sítě, tak bez něj
Zastřihovač vlasů Braun je poháněn systémem dvojí baterie. Plné nabití baterií Ni-MH trvá 8 hodin a umožní 50 minut holení bez zapojení do sítě. Pro non-stop provoz stačí jednoduše používat strojek zapojený do sítě"

Měl jsem takový strojek rozebraný - po vynětí vadné baterie na kabel nefungoval. Jak píšete, některé typy asi mohou fungovat buď na kabel nebo na baterii. Jako kupující bych se ale předem ujistil, že jde právě o tento typ strojku.

spu
hodnocení

0x

Cokoli pod 2000 kč je jen vyhození peněz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]