Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat ohledně LP desky pro gramofon. Koupil jsem novou desku, lisovanou nejspíš v Loděnicích (James Cole - Kapitán Láska). Bohužel středová díra, která se nasazuje na trn (či jak to nazvat) gramofonu, je příliš malá a tudíž dolu nesklouzne. Měřil jsem že trn gramofonu (Bang and Olufsen BEOCENTER 2002 z roku cca 1981) má přesně 7 mm. Díra v desce nějakých 6,95 mm, tudíž přesah. Má s tím někdo zkušenost? Zkoušeli jste tu díru zvětšit? Nebo to mám rovnou reklamovat? Existuje nějaká norma (tolerance) středové díry desek, popř. trnu gramofonu?
Děkuji
Díky za odpovědí. Ano, zůstala jim tam ještě "špona". Po těch výstružnících se podívám. Každopádně novým pressům vinylů už se asi začnu vyhýbat. Jen co mi zatím přišlo z Loděnic, tak nedopadlo nikdy dobře. Tohle vidím prvně, ale co mi přijde jako standart, jsou zvlněné desky. U starších pressů, co beru přes discogs (třeba z osmdesátek) se s tím téměř nesetkávám. U nových je to skoro pravidlem, nebo minimálně velice častý jev :/.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.