Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malá fotovoltaika od40-100w

Od: oto000® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci se zeptat jestli máte někdo zkušenost s malou fotovoltaikou?Měl bych takovou myšlenku mám dvě robotické sekačky jejich spotřeba je provozu+nabíjení.cca 20w hodina a méňe,tedy obě celkem asi do 50w.Sekačky jezdí v létě 12 hodin ale z toho půl tohoto času se nabíjejí.Mám gelovou trakční baterii 75 ah 12v ,k tomotu mám tento tipa.eu/...

Asi budu potřebovat solární panel ,regulátor ,jistič? kebely,svorky ale jaké parametry mám zvolit?

Děkuji za rady.

Sekačky jsou na trafo 20v na 230v

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pri spotrebe tych kosaciek to nema vyznam riesit, vstupne naklady na panel + suvisiace veci su privysoke.

Budu aj velke straty pri konverzii panel > menic panel / 230V > nabijacka pre kosacku

20W vam neverim, kosacka ma celkom velky aku a vykonny motor, ak to ma nabijacka dobit v rozumnom case, bude to ovela viac.

hodnocení

Robotické sekačky mají baterie 18 v 2100--2500-5200 ah zaleží jak velký typ.

hodnocení

0x

Ber si to tak, že 100W panel bude mít jmenovitý výkon při velmi slunečném dni a poloze slunce cca 2-3 hodiny... Osobně bych prozkoumal cenu panel 100/200W a k tomu nejlépe MPPT regulátor ( udržuje proporcionálně nabíjení při poklesu napětí).. Možná by stačil obyčejný PWM... Je to vše o účinnosti a o ceně... Samozřejmě to je třeba zvážit. Účinnější sestava bude dražší a naopak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Fotovoltaika

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]