Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pračky se moc nepovedla

Od: ikina36* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den mám dotaz ,poradíte mi.K nám do domu se přistěhovala bejvalá přítelkyně mého bratra,protože byt má menší nevlezla se jí tam pračka,tak mě poprosila jestli bych si ji s ní nevyměnila.Obě máme pračku tak skoro stejně starou.Pračka mi šla ještě byla u mě na kávě,když mi tohle nabídla a zrovna jsem prala.Po výměně ji moje pračka přestala prát a podle servisu se nedá zjistit čí je to vina.Ted chce pračku zpět s tím že mi dá tu moji,ted ve stavu nefunkčním.Prosím poradte mi co mám dělat,děkuji moc Iveta

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Tady je každá rada drahá. Závisí jen na Tobě, jak se k tomu postavíš. Buďto pračky zase vyměníte - zůstane Ti kamarádka a nefunkční pračka... Nebo to necháš, jak to je - pak budeš mít fungující pračku, ale přijdeš o kamarádku. Tohle dilema za Tebe nikdo nevyřeší *uspech*.

kytka*

To je opravdu těžké a najednou se jí tam její pračka vejde? Trochu divné,že. Nejednou jí nevadí kam ji postaví, no i tak člověk pozná v nouzi, jak se přítel zachová. I když možná by ta Vaše pračka, také přestala prát, i kdybyste ji měla doma . Jo to je opravdu oříšek. Budete ji muset dát opravit a co se podělit o náklady ,abyste na sebe nekoukaly přes prsty?

ikina36*
hodnocení

No to je dost těžký mám po dvaceti letech druhou pračku nikdy jsem neměla problém a tohle mě taky zarazilo,nemá ji kam dát,ale už moji nechce.Řekla jsem ji než si ji brala že za sebe neručíme.Nikdo nikomu nedokáže,že jsem pračku nerozbila.Je to složitý,už mi i vyhrožuje policii.Nikdy jsem nikomu neublížila a jenom jsem ji pomohla tu pomoc odemě žádala.Jsem na dně a hrozně se tím trápím,děkuji za odpově´d

kytka*

To je fakt smutné, asi jste ztratila kamarádku a i důvěru někomu pomoci, že . *mala*

ikina36*
hodnocení

No to jsem ztratila,nechci ji i nijak ublížit,ale nevím co mám dělat.

ikina36*
hodnocení

Já jsem samoživitelka a co mi ted ona pomůže jenom mi nadává a vyhrožuje a stahuje to vše na mě.Kamarádka by se takhle nepostavila.Já jsem ji dala pračku funkční to vím přesně.

marenka*

Iki, nezlobte se na mne, ale když Vám vyhrožuje policií a já nevím co, tak to moc dobrá kamarádka není. Vy víte že jste jí dala pračku funkční. Tuhle radu bych já osobně ještě tak před deseti lety nevyslovila, ale lidi mne to naučili. Jediná rada. Řekněte kamarádce " A víš co, já mám svědomí čisté, já s tebou na tu policii dojdu". Jsem si na 90% jistá, že jsou to jen výhružky a nikam nepůjdete. A to že jí ztratíte? Podle toho co píšete tak buďte ráda ;)

sebod*

Na policii klidně můžete jít. Tam Vám nic neudělají. Já nevím proč se tak děje, ale je to tak - mám auto jezdí - někomu ho půjčím - problem. To snad dělají škodolibí sktřítci *zed*. Iki, nenechte si tím kazit náladu. Ano, je to nepřijemné. Ale jestliže ta Vaše známá takhle na Vás tlačí, tak se NEDEJTE. Jak by se ona zachovala na Vašem místě? Nejspíš by se s Vámi o tom ani nebavila. Takže na hrubý pytel, hrubá záplata.

teri*

spíš vy byste po ní měla žádat uvedení do funkčního stavu, kor když se takhle nemožně chová...když byla funkční když jste jí ji předávala, tak vám ji přece musí funkční vrátit! to mi přijde normální. jo když bych s ní nechtěla jít na nože, tak bych navrhla půl napůl, jak psala Kytka. Ale jak se něco říká... když chceš něco zničit, tak to někomu pujč

fidonet*

Marenka : Ty jsi asi nějaká moje krevní skupina. Kdykoli chci někam odpovědět, a pročítám si reakce, vždy zjistím, že tys to napsala, přesně tak jak jsem to chtěl napsat já. :)

Chtěl jsem napsat, že kamarádka, která vyhrožuje policií není moc dobrá kamarádka. A pokud tam půjde, klidně jděte s ní, at´vydíte jak se jí vysmějou ... " Mamí její lízátko nechutná jako to moje, a ona mi ho nechce vrátit, béééé "

Ohledně řešení je to složité. Mohla to něčím poškodit, ato vědomě nebo nevědomě, mohlo dojít k poškození špatnou manipulací ... na druhé straně mohla i dosloužit. Zajímalo by mne, co by kamaradka dělala, kdyby přestala fungovat ta co je ted´u vás . Asi nic, že? Udělejte totéž. Pokud je kamarádka, ono to přebolí. S přístupem jaký zaujala, jste o kamarádku nepřišla, jen o sousedku, co si ráda s vámi pokecá ...

marenka*

Fidonete, má krevní skupina je A+ :-P

fidonet*

aha, tak to ja jsem univerzální 0+ *pusa*

ikina36*
hodnocení

Děkuji moc za radu jsem ráda,že jsem sem napsala moc mi to pomohlo mám pulroční dvojčátka a nemohla jsem se plně soustředit,teď už jsem klidnější děkuji moc za povzbuzení.

sebod*

Jééééééééé, dvojčata *ua*. Tak se už vykašli na tu pračku, to už Ti vůbec nestojí zato, se s ní otravovat. Kdyby to chtěla ta známá řešit rozumně, tak byste cestu našly. Prostě jste to v dobré víře vyměnily, Tys jí určitě nedala nějaký starý krám, tak se nedá nic dělat, A basta. *stop*. A jdi si hrát s maličkýma :). Tak ať Tě co nejmíň zlobí *cert*, chacha. Hezký den *slunce*

marenka*

Jééé takové prdelinky malinký zlaťoučký *srdce* .. Vykašlete se na ní. Nebojte, jednou se to naučíte, nenechat s sebou vláčet, ale zas to období, než na to přijdete bývá někdy zbytečně drahé.*stop* Řekněte si sama pro sebe, mám dětičky, nepotřebuju ji. Ať na tu policii jde, ztrapní se sama. Slepice je to.*cert*. A víte co? Vaše kamarádka to byla že s ní chodil bratr, a vidíte to, taky se s ní rozešel *vtip*. Dejte véééélikýho hubana oběma dětičkám i za mne. *slunce*

doplněno 30.03.10 10:46:

Téda sebod, odešlu odpověď a stejné jééé, stejní smajlíci *frajer*

sebod*

Marenko, neopisuj *stop*. :D*haha**slunce*

hodnocení

0x

Já myslím že na policajtech by se vám vysmáli že je s takovou koko.inou nemáte otravovat ...

Jestli vám ,,kámoška" takhle vyhrožuje tak ji pošlete někam s tím že už vaše kámoška není ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]