Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhradní baterie do aku

Od: galapetr® odpovědí: 20 změna:

Četl jsem někde, že je možné do akuvrtačky vyrobit náhradní baterie tak, že se koupí nabíjecí monočlánky sletují se dohromady...

Prosím poradit, jaké baterie je potřeba koupit do akuvrtaček Narex a Makita na obrázcích, kolik kusů sletovat dohromady a zda je potom možné použít nabíječku od akuvrtačky, nebo se musí vyrobit jiná? A jak?

Náhradní baterie do aku
Náhradní baterie do aku #2
Náhradní baterie do aku #3

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta Makita má NiMH články, Narexka má Li-Ion články, samozřejmě to můžete měnit i doma, ale musíte vybrat články i rozměrově vyhovující.

Já jsem si nechal loni repasovat aku na služební Makitu i své Metabo u této firmy

eltechnik-chrudim.cz/...

a můžu jen doporučit. Perfektě řemeslně provedeno, kapacita nových článků znatelně převyšuje původní packy od výrobce.

tyler
hodnocení

1x

Doporučuji zhlédnout videa o této problematice - YouTube Jiří Bekr.

Dělá i testy baterií, má celkově velmi kvalitní obsah.

berger*
hodnocení

0x

Ano, spousta lidí si dělá nové akupacky, já chci taky a chystám se na to už tak rok, jenže - jak ty články chcete spojit? Pájkou to nejde jen tak lehce, to je třeba hodně umět. Je na to určená bodová svářečka, cena od desítky výše. Anebo jde svářečka udělat z MOTu z MW, umíte to? Já se toho MOTu celkem bojím, mám ho na ponku a zatím jsem se do toho nepustil.;)

A proč to nesvěříte odborníkům? Jejich práce je rozhodně levnější než práce a čas spojené s hledáním náhradního řešení

berger*

Protože repase 18V vyjde u odborníků kolem dvojky, spíše přes. To radši koupím nový stroj za třiapůl se dvěma aku a nabíječkou. Bohužel se mi tak hromadí staré stroje v pořádku, jen s vadnou aku. Až vyrobím tu bodovačku, vyjde to na pár kaček...

kare
Proč se bát MOTu?
Sekundár se vyřízne, převine a ve výsledku je tam doslova pár voltů (3-5V).
Druhá možnost pro bodování je autobaterie a k tomu určený modul.

berger@ dvojku jako 2* tisíc? Já si nechával u Fulgura nějaké člénky opravit, sice to byly tužkové akumulátory, ale rozhodně to nebyla vysoká částka.

berger*

Bo jsem kdysi viděl jistýho Libyckýho, jak tím vypaluje obrázky do dřeva. Teorii znám, ale toto byl fakt otřesný zážitek...*smich* Von tam ten sekundár nechal, na to narval startovací káble na 24V max a stovky hřebíky. Sahal na to rukou, mám z toho trauma...*haha*. Možná se mýlím, ale šacuju, že tam bylo kolem 2400V.. Proud kolik, 0,5A?

berger*

Arne1, poptával jsem repas packu pro akuvrtačku, tuším 2100kč...

kare
Viděl jsem to taky, nechápu jak to mohli natočit a pak i odvysílat... *smich*.
Nejhorší bylo, když pod napětím držel každou svorku v jedné ruce... *bzum*
Já bych řekl, že klidně i víc, mikrovlnky mají až 3000w (P=U*I).
Náhradní baterie do aku #4

Tak oni to honem rychle smazali odkud to jen šlo, nicméně leckdo to má stažený ( i já *smich*)

Ono se říká - co je pro kuchaře Babica, to je pro nábytkáře Libický ( tedy neskutečný matlal ) .

hodnocení

0x

Každá baterie od akunářadí jde rozmontovat. Po rozmontování zjistíš počet článků v aku-packu a rozměr článků. Pokud máš štěstí, tak budou mít články i nějaké ozačení a podle něj dohledáš zbývající parametry.

Já jsem si taky vyráběl nový aku-pack do akuvrtačky narex s napětím 12V. Uvnitř bylo deset NiCd článků, ale dokázal jsem koupit články o stejných rozměrech ale s větší kapacitou. Objednal jsem články s páskovými vývody a jednotlivé spoje jsem propájel trafopájkou. Aku-pack fungoval dobře, ale nabíječka si s tou větší kapacitou neporadila. Takže jsem pak ještě kupoval univerzálnější nabíječku.

hodnocení

0x

Pokud jste z okolí Brna (resp. Olomouce nebo Č.Budějovic), tak navštivte firmu Fulgur Battman fulgurbattman.cz/...

Prodají náhradní baterie a mají i bodovačku takže vám ten batterypack udělají (většinou do druhého dne).

V jiných částech republiky musíte hledat...

hodnocení

0x

Články se dají koupit za hubičku v Číně a normílně sletovat. Nabíječka zůstane stejná.

Články se neletují, alébrž bodují.

Doma se nebodují, doma se letují.

I doma se bodují.

spu
hodnocení

0x

Kvalita za parádní cenu emos.cz/...

max*
hodnocení

0x
Toto resil muj znamy uz pred 25 lety a velice uspesne. Proste modernejsi clanky, sletovat dohromady a domaci telefon fungoval dalsich 5 let.

hodnocení

0x

ony se dají sehnat i přímo články k tomu určené, ale vyjde to v podstatě stejně jako repase...

Kdysi jsem měl 10 let starou Metabo z bazoše - nechal mi ji pán za 300,-Kč. Nechal jsem repasovat aku za 1300,- s poštou, místo 1,4Ah to mělo 2,2 nebo 2,4Ah - síla jako sfiňa, výdrž... je to tak 7 let, co jsem ji nechal u tchýně. Pořád to funguje.

Nicméně dnes už se takové zboží na bazoši kupuje i za tisíce, takže na to kašlu taky a na to moje šolíchání mi stačí Parkside.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]