Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna akumulátoru?

Od: diesel® odpovědí: 6 změna:

Kolegové rádci přes elektro, může to dělat vadný ak, viz další popis. Tyčový aku vysavač Elektrolux Energo rapido. Dá se na nabíječku, po cca10 minutách kontrolka ukazuje nabití,začne se vysávat a za necelých 5 minut umře-totálně ne že by se snižoval výkon, prostě jako by se vypnul. U daleko staršího Bosche Move in po asi 6 letech provozu odešla také ,ale tam byl projev , pro mne laika jasný-snižovala se doba práce a současně i výkon= menší otáčky motorků.

Předem děkuji za Vaše rady! A současně přeji pěkné prožití svátků

doplněno 25.12.21 08:19:

No abych pravdu řekl, také si myslím, že aku je KO, ale zatím jsem se u žádného aku přístroje s takovýmto projevem nesetkal, vždy to bylo snižování výkonu a délky .provozu.Tedy mimo AKB v autě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Akumulátor je KO.

kare
hodnocení

4x
Došlo k poklesu kapacity(tomu nasvědčuje rychlé nabití).
To, že se vypne ihned bude způsobeno ochrannou elektronikou akumulátoru (popřípadě vysavače), která při určitém napětí akumulátor odpojí.

hodnocení

3x

Ano, vypadá to, že to má za sebou. Krátká výdrž by sice mohla být způsobena i závadou vysavače, ale extrémně krátká doba nabíjení je celkem jasným signálem o vadné baterce.

Že se jiná baterie v jiném zařízení chovala jinak není podstatné.

doplněno 25.12.21 08:33:

To náhlé vypnutí může způsobovat "chytrá" ochrana baterie, která nedovolí vybití pod bezpečnou mez a zařízení odpojí.

Mám zrovna zkušenost s novým zastřihovačem vousů. Baterka dojde bez varování z ničeho nic během stříhání *zed* a znovunabití trvá 5 hodin. Takže buď jdu mezi lidi s poloostříhanou hubou, nebo holt vezmu nůžky. hubou

riva
hodnocení

2x

Vypadá to, že se jedná o vícečlánkový LiPo a BMS to vypne pro podpětí jednoho z článků. Pravděpodobně je alespoň jeden článek KO, ale může to být i rozbalancováním akumulátoru (protože BMS třeba nemá balancování nezi články).

Externí nabíječkou bych bez rozebírání aku (pokud to lze) nabil každý článek samostatně zdrojem CC/CV 4.2 V. Když nepomůže, tak nový aku či alespoň nové vadné články.

tomaso
hodnocení

1x
Když sem kdysi kupoval nový aku,tak me v obchodě upozorňovali, že muze byt problém, že už i ve vysavači jsou čipy a jen po výměně nemusí najet. Ochrana výrobců aby si zákazník nevymenil aku sám.
Tak si to možná rovnou nechat někde vymenit. Já mám dobrou zkušenost s battex

hodnocení

Tak to s tou ochranoum mne nenapadlo -děkuji Všem za rady. Vysavač zůsteal po předchozích bydlících v bytě kam se dcera anstěhovala, Oni jej již nechtěli...Takže ještě jedno všem děkuji, jdu objednat aku. přeji pěkné svátky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]