Nejste přihlášen/a.
Kolegové rádci přes elektro, může to dělat vadný ak, viz další popis. Tyčový aku vysavač Elektrolux Energo rapido. Dá se na nabíječku, po cca10 minutách kontrolka ukazuje nabití,začne se vysávat a za necelých 5 minut umře-totálně ne že by se snižoval výkon, prostě jako by se vypnul. U daleko staršího Bosche Move in po asi 6 letech provozu odešla také ,ale tam byl projev , pro mne laika jasný-snižovala se doba práce a současně i výkon= menší otáčky motorků.
Předem děkuji za Vaše rady! A současně přeji pěkné prožití svátků
No abych pravdu řekl, také si myslím, že aku je KO, ale zatím jsem se u žádného aku přístroje s takovýmto projevem nesetkal, vždy to bylo snižování výkonu a délky .provozu.Tedy mimo AKB v autě.
Ano, vypadá to, že to má za sebou. Krátká výdrž by sice mohla být způsobena i závadou vysavače, ale extrémně krátká doba nabíjení je celkem jasným signálem o vadné baterce.
Že se jiná baterie v jiném zařízení chovala jinak není podstatné.
To náhlé vypnutí může způsobovat "chytrá" ochrana baterie, která nedovolí vybití pod bezpečnou mez a zařízení odpojí.
Mám zrovna zkušenost s novým zastřihovačem vousů. Baterka dojde bez varování z ničeho nic během stříhání a znovunabití trvá 5 hodin. Takže buď jdu mezi lidi s poloostříhanou hubou, nebo holt vezmu nůžky. hubou
Vypadá to, že se jedná o vícečlánkový LiPo a BMS to vypne pro podpětí jednoho z článků. Pravděpodobně je alespoň jeden článek KO, ale může to být i rozbalancováním akumulátoru (protože BMS třeba nemá balancování nezi články).
Externí nabíječkou bych bez rozebírání aku (pokud to lze) nabil každý článek samostatně zdrojem CC/CV 4.2 V. Když nepomůže, tak nový aku či alespoň nové vadné články.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.