Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, můžu poprosit o radu s displejem telefonu? Před pár týdny začal blbnout tak, že když chci displej zapnout (bočním tlačítkem) krátce po jeho zhasnutí (ať už tím tlačítkem nebo samovolným), objeví se obraz jen v horním proužku, pod ním proužek zelený, zbytek černý. Dotyk ale i přes černou obrazovku funguje. Telefon musím nechat být, po nějaké době to funguje bez problému. Nesmí se prostě zapínat displej krátce po vypnutí.
Konzultovala jsem problém ve 2 servisech a to je důvod, proč se nakonec ptám i tady. V prvním mi řekli, že výměna displeje je drahá (víc než současná cena telefonu a víc než polovina kupní ceny před 2,5 lety), ale že pokud dotyk funguje, mohlo by to být jen nějakým vrchním sklem, které by mohlo stát nějakou tisícovku, ale to oni nedělají (resp. naznačovali, že to nedělají ofiko servisy, spíš "chlápek doma na koleně").
V druhém mluvili o výměně nějakého dílu za příznivější cenu (cca současná cena telefonu, což asi beru, telefon je jinak super), ale zarazilo mě, že mluvili o výměně zadního dílu. Já se tedy bojím, že by vyměnili nějaký díl, který na to nemá vliv, a já pak zaplatím za něco, co mi nepomůže.
Co jsem ani v jednom servisu nezmínila je to, že problém se děje hlavně když je telefon třeba jen trošku přehřátý (spíš asi jen zahřátý, nijak zvlášť se nepřehřívá) a nebo v teplém prostředí. To pak displej nezapnu třeba několik minut. Jakmile ho dám k otevřenému oknu, je po problému. Také se to děje minimálně, když jsem venku. Takže je to jasné, teplota hraje roli.
Věděl by někdo, co to může být? Plánovala jsem výměnu baterky (je tam stále původní), ale předpokládám, že zahřátí je od procesoru...?
Poprosím, abyste mi neradili "vyměnit, současné telefony víc než dva roky nevydrží" - telefon měnit nechci, tenhle i teď funguje skvěle, neseká se, je pohotový, rychlý i přes spoustu jedoucích aplikací, i ta původní baterka drží mnohdy 2 dny a taky nemám peníze ani na tu opravu, takže víc do rezerv sahat nechci. Díky.
Konkrétně se jedná o jaký přesný typ telefonu? Jen pro zajímavost... případně dohledání servisu.
Já bych v tom viděl vadu displeje nebo i desky - v každém případě jsou servisy a opravny - takže můžete zkusit opravnu mobilů, kde to může stát třeba do tisícovky. Pokud telefon na bazoši najdete za vyšší částky, může se to vyplatit opravit.
Samsung S9 to je. Jo, příště se vyhnu zahnutým Na bazoši se prodává za lepší ceny než oprava, ale tam se bojím, že kdybych ho koupila a něco se pos*alo, tak budu litovat :-/ přeci jenom to, že skvěle funguje ten můj kus, nemusí nutně znamenat, že bude stejně bezproblémový i jiný.
Ten druhý popisovaný servis byl asi spíš opravna, dělají všechny typy mobilů, rychle, mají velký výběr dílů a součástek, tady v Liberci je to snad nejpropagovanější místo na cokoliv s mobily. Možná se tam zkusím ještě zastavit a upřesnit vadu. Leží mi v hlavě ta teplota... každopádně díky!
Jo, pár pádů tam bylo. V servisu mluvili i o vlhkosti, tomu se taky nejde úplně vyhnout... já vím, že oprava za 4600,- je drahá, ale asi budu mít raději za tu cenu svůj kus, než nový za dvojnásobek, u kterého nevím, kdy se co pose*e. Ale jestli sdílíte moji obavu, že výměna displeje nemusí vyřešit problém, tak to mění situaci. Ach jo. Každopádně díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.