Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení mobilu

Od: polaskova odpovědí: 6 změna:
Zakoupen mobil,na prodejní stvrzené sdělení ,že lze zboží vrátit do 7 dnů od zakoupení,ale dále je že mobilní telefony měnit nelze!Má prodávající na to právo,když bych chtěla vyměnit zakoupený mobil za jiný do těch daných 7 dnů?Prosím o rychlou odpověď, zboží zakoupeno 20.12.2021,děkuji Polášková.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

5x
V kamenne prodejne nemusi menit vubec nic, je to jejich dobra vule. Na druhou stranu obchod, ktery to nenabizi si tim vytvari konkurencni nevyhodu, protoze moznost vymeny nebo vraceni dnes nabizi prakticky kazdy.

hodnocení

1x

Zo zakona nie je ziadny narok na vratenie / vymenu tovaru v kamennej predajni (ani do 7 dni, ani do 14 dni, proste nie). Je to len ich dobra vola, ak to umoznia.

hodnocení

0x
Pokud mate papir s razitkem prodejny že vratit lze tak du na prodejnu a vracim
Pokud mate jen ustni sdelení tak to bude na prodejci ale mam pocit že problém nebude

hodnocení

0x

Tak té nadstandastní možnosti vrácení využijte pak normálně kupte ten druhý. Prakticky se tak doberete kýženého výsledku. Neviděl bych na tom nic špatného, tedy pokud nebudete takto měnit x mobilů, než vám nějaký sedne. Obchodník na vaší každé zkoušce tratí - nikdy rozbalený telefon neprodá za plnou cenu.

id
hodnocení

0x

Já to chápu takto :

- zboží lze vrátit do 7 dnů, ze zboží vyjmuli mobilní telefony. Vrátit zboží u mě znamená, že já vrátím zboží a prodejce mě peníze.

- mobilní telefony měnit nelze - nelze si vyrat jiný druh mobilu. Ale snažila bych se použít první možnost, neboť mobil je také zboží, tak chci vrátit peníze. Je málo pravděpodobné, že by mi to prošlo. Další možnost je dohoda s prodejcem a to výměna mobilu za jiné zboží.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak ono zalezi DOSLOVA co tam je psane

zbozi lze VRATIT do 7 dnu

mobil nelze VYMENIT ale o VRACENI do 7 dnu tam nic neni?

v prvni rade bych zasel do obchodu a slusne se zeptal, pokud neni krabice ponicena, mobil nema sundane ochranne nalepky atd tak myslim ze by problem byt nemusel ale zalezi to jen na prodejci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]