Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat žárovku?

Od: itonda® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit s výběrem žárovky do stojící lampy, u které se dá ovládat regulace světla. Místo klasické jsem si koupil LED, ale nejde u ní regulovat jas jako u té klasické. Můžete mi prosím poradit, jakou tedy vybrat? Moc se v tom nevyznám. Doufal jsem, že bude stačit dodržet šířku a typy obou konců.
Děkuji za pomoc!

Jakou vybrat žárovku?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

I LED žárovky bývají ve stmívatelném provedení, ale musí se podle toho vybírat. Bývá to na nich napsané.

hodnocení

0x

U žadné LED nejde regulovat jas.

Pár stmívatelných mám doma, ale nechám se poučit...

orion*
hodnocení

0x

Tento typ LED regulovat nelze, ale je otázkou, zda je to potřebné, jelikož spotřeba bude na desetině toho co u té halogenky. LED žárovky s elektronikou v principu regulovat lze, ale musí to na nich být uvedeno. Např. zajímavé LED žárovky do patice E27 vyráběl Megaman. Šly regulovat obyčejným vypínačem. Pokud se žárovka zhasla a znovu zapla v limitu 3 sekund, rozsvítila se s redukovaným výkonem.

Třeba reguluje jas k vůli osvětlení, aby nerušilo a né jako všichni co jsou posedlí jenom úsporou...!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]