Dobrý den, potřeboval bych prosím poradit s výběrem žárovky do stojící lampy, u které se dá ovládat regulace světla. Místo klasické jsem si koupil LED, ale nejde u ní regulovat jas jako u té klasické. Můžete mi prosím poradit, jakou tedy vybrat? Moc se v tom nevyznám. Doufal jsem, že bude stačit dodržet šířku a typy obou konců. Děkuji za pomoc!
Tento typ LED regulovat nelze, ale je otázkou, zda je to potřebné, jelikož spotřeba bude na desetině toho co u té halogenky. LED žárovky s elektronikou v principu regulovat lze, ale musí to na nich být uvedeno. Např. zajímavé LED žárovky do patice E27 vyráběl Megaman. Šly regulovat obyčejným vypínačem. Pokud se žárovka zhasla a znovu zapla v limitu 3 sekund, rozsvítila se s redukovaným výkonem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.