Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnutí ventilátoru

Od: andrew* odpovědí: 6 změna:
Čus, zapojil jsem ventilátor na vypínač který se automaticky vrátí do původní polohy, jenže když se vrátí tak logicky se ventilátor vypne( musel bych ho držet aby byl seplý). No každopádně bych chtěl aby pořád běžel, vím že kámoš to tak má, nevíte jak to udělat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Buď přidat pod vypínač časové relé, nebo koupit ventilátor, který je má integrované v sobě. Jenže pak vám pravděpodobně bude chybět jeden vodič - trvalá fáze, protože spínat relé budete druhým fázovým vodičem vedoucím z tlačítka. Časové relé do krabičky pod vypínač tento problém vyřeší. Tedy za předpokladu, že v krabičce s vypínačem máte i nulový vodič potřebný pro funkci relé.

tipa.eu/...

Třetí možnost je dát tam prostě běžný vypínač (ze stávajícího odstranit vratnou pružinu, jestli lze) a zapínat a vypínat ventilátor tímto vypínačem.

Jen doplnim...Kdyby v krabicce pod vypinacem nula chybela, tak je i casovy spinac bez nuly. kvelektro.cz/...

@clas díky za doplnění, tušil jsem, že existuje, ale nebyl jsem si jistý tím, co vše lze přes něj spínat (vzhledem k tomu, že si to nulu "bere" přes spotřebič).

10
hodnocení

2x

Použít vypínač, který se nevrací.

spu
hodnocení

0x

Vydejte se za kámošem a prostudujte jeho zapojení

hodnocení

0x

Ujasnite si, co chcete dosiahnut :

- ventilator bezi trvalo, kym je zopnuty spinac?

- ventilator bezi nejaky cas (5 min napriklad) po kliknuti na tlacitko?

Podla toho sa voli zapojenie a komponenty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]