Nejste přihlášen/a.
Dobří lidé prosím....moc prosím, poraďte mi, kde a jaký venkovní zvonek koupit. Jsme již staří a nahluchlí (ale slyšíme). Zatím byl jeden klasický (Wagnerovo kladívko) nade dveřmi v síni. Když jsme s pejsky na dvorečku, tak ho neslyšíme. Skrzeva dům není vidět na branku, tak nevíme, že někdo zvoní. Zatím jsem to měl řešené tak, že jsem natáhl na dvorek od stávajícího (vnitřního) zvonku jsem natáhl vedení na dvorek a přidal ještě jeden identický, který jsem tu našel. Pomocí topných odporů jsem to vyvážil tak, aby zvonily oba, ale za moc to nestálo. Navíc ten venkovní je na návětrné straně a teď ho vzala nepřízeň počasí.
Poznámka: k vrátkům jsem natáhl také nový kabel, přidal další drát a klasické zvonkové tlačítko jsem podsvítil Led diodami. – už si ale nevzpomínám, JAKÉ NAPĚTÍ dává klasické zvonkové trafo, které je v rozvaděči a kam moc nechci šťourat (pokud to nebude vysloveně nutné)
V dnešní době se vyrábí ÚPLNĚ VŠECHNO. Tak mi selský rozum říká, že musí existovat dvojice zvonků (vnitřního a silnějšího vnějšího).
Prosím poraďte! Raděj si koupím denně o rohlík méně, ale oba zvonky vyměním, aby nám neunikal pošťák s důležitýmy dokumenty, který si myslí, že nejsme doma.
Moc, moc děkuji za jakou koli radu. Michal 733565441
Zvoncekove trafo sa vyraba kvoli poziarnej bezpecnosti ako makky zdroj a je skratuvzdorne. Vedlajsi neprijemny efekt je pokles napatia pri vacsej zatazi (2 x zvoncek). Jasny dokaz je aj nutnost ladit to odpormi, aby zvonili oba. Klasicke zvonceky s Wagnerovym kladivkom mozu zostat, tie odpory vyhodte prec, vymenil by som trafo za toroidne 230V / 12V pre halogeny a hned za trafo dal poistku. Mierne sa zvacsi kludovy odber.
Dalsie riesenie je piezosirenka pre alarmy a prechod na jednosmerne napajanie alebo usmernit a vyhladit napatie priamo pri sirenke. Len sa bojim, ci nedostanete infarkt, ked vam niekto zazvoni v noci
Pokud je to o pošťákovi, není problém ve zvonku, ale v poště. Nedávno jsem řval na pošťačku, která mi do očí tvrdila, že zvonila a hodila do schránky oznámení o nedoručení. Sklapla, až když jsem jí ukázal na kameru... Prý to asi hodila do schránky souseda za rohem...
Magdone, uvádí to jako důvod - utíká pošťák. Proto poukazuji na to, že pořídí supervýkonné zvonky a nemusí to pomoci...
To si má tazatel místo druhého zvonku pořídit lepší pošťačku ? A když bude ta lepší pošťačka zvonit na stávající špatný zvonek, tazatel to na dvoře uslyší
?
Moc děkuji, ale to není pro mně řešení. Potřebuji Dva zvonky na jeden zdroj (i kdybych měl trafo vyměnit) Vidíte sami, že to není jen můj problém. O bezdrátové jsem již zkoušel
Bezdrátové můžete mít více tlačítek a více zvonků. My máme aliexpress.com/... a používáme 2 tlačítka a 6 zvonků - z toho jsou 2 venku. Tlačítka jsou na baterii a je vhodné je občas vyzkoušet a preventivně tak 1x ročně baterii vyměnit. Zvonky se dávají kamkoliv do zástrčky 230V.
To je zajímavý problém. Hledal jsem a kupodivu jsem zjistil jako vy, že se zvonek do venkovního prostředí nevyrábí. Jediný, který jsem našel v krytí IP44, prodávají tady: bydlenibohemian.cz/... Cena je ale nesmyslná. Jestli už máte natahané dráty a dřív to fungovalo, tak dejte obyčejný zvonek do nějaké krabice, která ho bude chránit před vlhkostí.
Ak netrvaju na zvonceku, sirenky pre alarmy sa bezne umiestnuju na fasadu a maju dostatocne krytie. Zobudi to aj mrtveho.
Moc Vám Děkuji, ale v tomto případě (když mám všude natahané dráty) bezdrátový systém nechci z mnoha důvodů Kříž
Nechápu Vaše zapojení pomocí topných odporů. Co to je za nesmysl?
Proč jste prostě zvonky nezapojil paraelně? Zdroj to většinou utáhne. Jde o krátké zatížení při zazvonění (nikdo tam nemá prst na zvonku hodinu).
Tymi odpormi chcel poladit hlasitost zvoncekov, zrejme ked boli bez odporov paraelne, makke trafo nestihalo. Samozrejme to nie je dobre riesenie.
Jako RL obvod z cívkou a odporem?
No, ale pak už to zvoní méně a neslyší. S takovými znalostmi pána, proč si nedá silnější trafo a zvonky, když neslyší a bezdráty nechce.
Já si myslím, že na nejlepší řešení stejně příjde on sám.
Nám dává velmi málo informací. O rozloze zahrady, domku, brnce se zvonkovými tlačítky, hluchotě, zástavbě stromy akeři, popř hluku z okolí a možnostem tahání drátů po fasádě či třetího zvonku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.