Nejste přihlášen/a.
Zdarec kutilové,
nenajde se tu nějaký fanda do elektra, popř. někdo kdo má zkušenosti s automatickýma vratama?
Mám at. vrtata s jednotkou mfz cs300. Díval jsem se do schémat svorek, ale nemůžu najít nějaký krajní polohy na to abych tam připojil ten semafor, myslíte, že budu muset dokupovat nějakou jednotku, nebo to půjde dát na nějaký z přiložených svorek. je tam i rele svorka, takže o spinaci stavy asi nebude problem.
Budu rád za jakoukoliv radu.
Díky!
Schéma jednotky: herzen.cz/...
Schéma semaforu v příloze.
![]() | DKN100-CS300_navod.pdf | 1.41 MB |
![]() | chr2lrv.pdf | 1.03 MB |
Podla navodu tam mate 4 ks pomocnych nezavislych rele a tie viete cez menu nastavit tak, aby ovladali semafor. Musite zvolit spravny rezim. Semafor zvlada priamo 230V, cize staci privest na rele fazove napatie a vystup z rele na semafor, nulovy vodic nejde cez rele. Pokazit to nemozete, len nevyrobte skrat na vystupe rele.
Bezpecne to skusat viete aj s nejakym 12V zdrojom a ledkami s odpormi namiesto semafora.
Ještě je v manuálu daný, že relé jedna je nastaveno na stav otevřeno, a rele dva na stav zavřeno, takže tady ten default by mi měl na semafor bohatě stačit. Jen se chci přesvědčit, zda by to tak mohlo být. díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.