Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Garážové automatické vrata - přidělání dvoukomorového semaforu

Od: falko25 odpovědí: 5 změna:

Zdarec kutilové, :)

nenajde se tu nějaký fanda do elektra, popř. někdo kdo má zkušenosti s automatickýma vratama?

Mám at. vrtata s jednotkou mfz cs300. Díval jsem se do schémat svorek, ale nemůžu najít nějaký krajní polohy na to abych tam připojil ten semafor, myslíte, že budu muset dokupovat nějakou jednotku, nebo to půjde dát na nějaký z přiložených svorek. je tam i rele svorka, takže o spinaci stavy asi nebude problem.

Budu rád za jakoukoliv radu.

Díky!

Schéma jednotky: herzen.cz/...

Schéma semaforu v příloze.

DKN100-CS300_navod.pdf1.41 MB
chr2lrv.pdf1.03 MB

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podla navodu tam mate 4 ks pomocnych nezavislych rele a tie viete cez menu nastavit tak, aby ovladali semafor. Musite zvolit spravny rezim. Semafor zvlada priamo 230V, cize staci privest na rele fazove napatie a vystup z rele na semafor, nulovy vodic nejde cez rele. Pokazit to nemozete, len nevyrobte skrat na vystupe rele.

Bezpecne to skusat viete aj s nejakym 12V zdrojom a ledkami s odpormi namiesto semafora.

falko25
hodnocení

Problém je v tom, ze tam není ten programovací displej, ale 3 led škody, což mě asi značně omezuje, ne. Protože v manuálu je programování relé svorkovnice jen přes displej. Prikadam foto.
Garážové automatické vrata - přidělání dvoukomorového semaforu
falko25
hodnocení

Ještě je v manuálu daný, že relé jedna je nastaveno na stav otevřeno, a rele dva na stav zavřeno, takže tady ten default by mi měl na semafor bohatě stačit. Jen se chci přesvědčit, zda by to tak mohlo být. díky za odpověď.

Nepoznam presne vas system otvarania brany, ale proste viac casu stravite blbnutim s programovanim bez displeja, nez samotnym zapojenim. Ako som uz pisal, nemate co pokazit, dajte tam semafor a uvidite, ci svieti a za akych podmienok.

hodnocení

0x
Dobry den, resim stejna vrata. Avsak jiny problem.. se kterym si bohuzel nevim rady. Opticka zavora mi nefunguje jiz delsi dobu, proto se mi vrata oteviraly naplno, a zavirat mi sly pouze pri drzeni tlacitka zavrit.
Nyni se mi, ale objevila porucha u ktere nevim co si myslet.
Pri stisknuti tlacitka otevrit, se mi vrata otevrou jen kousek a pak zastavi. Takto musim vrata otevirat az do potrebneho otevreni, tedy.. otevrit... otevrit... otevrit... atd. Ovsem pri jejich zavirani je nutno prislusne tlacitko drzet, a to za doprovodu drnciciho se rele. Drnci vzdy cca 2s a pak prestane. Za dalsi 2s znovu, takto se to deje az do zavreni. Display bohuzel nemam, ale kontrolky H1 a H2 se mi rozsvecuji na spravnych polohach tedy Otevreno a Zavreno.
Muze mi prosim nekdo poradit, na co se mam zamerit? Dekuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]