Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak protáhnout kabelový svazek do krabice

Od: peterrr odpovědí: 4 změna:

Jde mně ze zařízení svazek kabelů, který potřebuji dostat krabice a utěstit tak, aby se do krabice nedostala voda. Většinou jsem kabel řešil průchodkou, ale tady vidím velký problém. Kabel má konektory a tak ho protáhnout průchodkou určitě nepůjde.

Nemáte nějaké řešení?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Z dotazu není jasné, o co jde. Píšeš "Jde mně ze zařízení svazek kabelů" a pak "Většinou jsem kabel řešil průchodkou". Tak jde o svazek, nebo o jeden kabel a pouze s těmi konektory. A jaké "konektory", to je rovněž podstatné.Pokud by šlo o jeden kabel a pouze problém s těmi konektory, tedy pokud jde o fastony, pak použít průchodku tak velkou, aby jí prošly, kabel pak v místě utěsnění nabalit PVC izolačkou a dotáhnout ucpávku průchodky. Jinak pokud jde o svazek, pak jedíně dobře "zaplpat" třeba Mamutem.

hodnocení

0x

Doporučil bych udělat si v krabici otvor tak, aby jsi protáhnul kabel i s konektorem a potom zalít elektroinstalačním gelem. Nevím jestli sem jde dát odkaz, tak si zadej do vyhledávače "Elektroinstalační zalévací gel pro zalévací krabice"

hodnocení

0x
A co použít dělené průchodky? ... oskom.cz/... používáme pro stroje...kabely s konektory z výroby...

jirib
hodnocení

0x
Na díru kolem kabelu použijte silikon.
Jinak lze použít i větší průchodku...nejdříve prostrčíte konektor,pak dotáhnete matici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]