Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mají lidi proti Alze?

Od: secuser1 odpovědí: 35 změna:
Dobrý den, řekl jsem známým a kolegům ve firmě, že dárky nakupuji přes alzu. Kdybyste viděli to zděšení, to je jako když kůň vidí hada. Nevím co proti tomu lidi mají. Zboží je tam stejné jako všude, s tím rozdílem, že opravdu vím, jestli je skladem nebo ne. Na mallu třeba preprodavaji od jiných e-shopů, takže si objednáte 5druhů zboží a prijdou každý v jiný den, jinou dopravní společností, protože se to posila ze všech koutů česka. Navíc na alze využívám osobní vyzvednutí zdarma na pobočce v Praze, kde je i oddělení reklamaci a vracení zboží. A kolikrát jsem již něco koupil a do 14 dnů pak vrátil. Naopak s mallem a czc mám zkušenost, že se mi zboží nepodařilo vrátit. Musí se totiž poslat poštou, jednou se jim zboží nevrátilo (mys od pc za 300kc, neřešil jsem) a podruhé se se mnou hádali, že už to je 15.den a ze jsem promeškal lhůtu.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Myslím že zas tak moc proti ní nikdo nic nemá. Alza prosperuje a plno lidí tam nakupuje. Nejvíce lidem vadí hlas té zelené zrůdy. Ovšem to je účel, Alza vsadila ne negativní reklamu. Tím se vyhnula zapadnutí do pomalého nudného toku obyčejných reklam, které kolikrát nikdo už ani nevnímá.

Co mají lidi proti Alze?

mate59
hodnocení

2x

Mně stačí vidět toho zeleného skřeta a jdu blít.

secuser1
hodnocení

Tak se nedivejte na televizní reklamy
mate59

No než to stihnu přepnout.

bz*

Právě že taková stupidita VÁM ZAŽERE DO MOZKU TO, že vždy i hledání zboží se podíváte do ALZY. = SKVĚLÝ MARKETINGOVÝ TRIK

Pokud šlo zakázat reklamu na cigára, šlo by zakázat i hloupé stupidní reklamy na pleny (ty už dnes snad v tv nejsou) a alzu. Proč nejsou reklamy na dospělé pleny? *smich* Jako že by pohled na LDN a nějakého dědu lidi odpudilo od TV?

... tak japonci to v tv mají...

hodnocení

2x

Alza ráda vrací přebalené použité zboží zpět do oběhu, jako nové nerozbalené. Hnus.

Dále reklamace vesměs jako výslech a spíše arogantní.

Navíc přímo na krabice zboží lepí svoje čárové kódy. Nepoužívá kódy co tam už jsou a pak je krabice znehodnocené etiketami. Třeba pro sběratele her nebo HW nepoužitelné!

...

Jedině CZC nebo TSBohemia.

secuser1
hodnocení

To se mi stalo jen jednou. Zboží jsem hned vrátil a dostal slevový kód 100kč. Nejrychleji vydělané peníze.
runner*
Nejsem žádný zastánce Alzy, ale již rozbalenou základní PC desku a prodanou jako novou se mi podařilo koupit na CZC. Byly porušené plomby, deska byla evidentně již zapojena a dohadování s nimi bylo těžké. Takže to se stane i jinde. A samolepky mi šly z krabice zatím vždy bez poškození obalu sundat.

Já nejsem zastánce slev, ale za plnou cenu netknuté zboží.

runner*
Gumidku a jak víš že Alza přebaluje vrácené zboží? Vlastní jednorázová zkušenost, nebo? Já mám právě pocit, že u Alzy jsem dostal zboží vždy nové, nerozbalené. Na rozdíl od CZC, Mall.

jezisek
hodnocení

2x

Mně vadí zelený skřet a poplatek za výdej na prodejně což ani prodejna není spíš jen výdejna

hodnocení

1x

Alze se úplně nevyhýbám, má jednu super vlastnost - jejich web je přehledný a rychle se v něm zorientuju. Často v něm vyhledávám i parametry zboží, které chci koupit jinde. A mívá uvedené velké množství parametrů oproti ostatním webům.

Ale berte to tak, že některé věci jsou prostě mnoha lidem proti srsti a nic s tím nenaděláte. Co já si vyslechnu, že poslouchám metal. Zrovna včera jsem něco pouštěla z jedné písničky (uff, to ani nebyl metal...) studentce - chtěla jsem jí něco ukázat v textu (učím jazyky) - to byl výraz: "A tohle FAKT posloucháte?!" Jako kdybych byla z jiné planety.

majko
hodnocení

1x

Dosť ľudí má proti Alze tú debilnú škrekľavú reklamu.

hodnocení

0x

Alza je jednoznačně nejdražší. Navíc vím o hodně lidech, kteří na ni nedali dopustit a už je to přešlo, nekvalitní zboží. Neříkám, že všechno. Taky už jsem od nich pár věcí měla.

Já osobně nesnáším toho zelenýho zmetka, kterej každou chvíli ječí z obrazovky a z principu zásadně nekupuji to, co je mi reklamou vnucováno.

Budete se možná divit, kdo toho tajtrlíka mluví, myslela, jsem, že je to nějak elektronicky upravený hlas, ale ne, chlap jak hora:

nox®
O tom by se asi dalo polemizovat. Vše, co jsem tam v poslední době kupoval bylo nejlevnější z dostupných eshopů, případně za stejnou nebo nepatrně vyšší cenu, ale kompenzovalo to okamžité dodání do alzaboxu, který mám ve vedlejší obci. S reklamací nebo vrácením jsem nikdy neměl nejmenší problém, ale je to už rok nebo více zpět, co jsem něco řešil. A nekvalita zboží? Vždyť prodávají ve většině případů to stejné, co ostatní obchody.
Alza i pro mne byla vždy synonymem předraženého kšeftu. Ale třeba loni jsem u nich pro děcka bral prakticky celý pajšl pro pc i monitor - vše dohromady mi vyšlo levněji, než stejný výběr v tsb, czc, mironetu, softcomu...

bz*
hodnocení

0x

@secuser1

já jsem od Alzy kdysi nakoupil celej novej podvozek P45 pro C2Q soc 775 s DDR 3 a myslím, že to funguje někomu dodnes. Nikdy žádná reklamace. Dnes už kupuji hotové řešení HP nebo DELL.

@gumidek

Právě u té tebou zmíněné druhé společnosti jsem si všiml znovuzabalenosti a nákupčího týpka jsem kdysi potkal v LEVI.

.

Všichni jsou to překupníci.

tomaso
Fakt jsou to prekupnici? Já myslel, že ty komponenty vyrábí!
bz*

proč na mě reaguješ? Jaký to mělo smysl? Čím si víc prospěl?

tomaso
Protože tvá odpoved byla taky úplně zbytečná. Ze si tam jednou koupil pár komponent a ty funguji je informace k prdu.
A že si někoho někde potkal taky.

trend
hodnocení

0x

Je to jako se vším, lidi se rádi přidávají do určitých skupin a pak tyhle názory a postoje hájí. Skutečnost je, že Alza má velice úspěšný obchodní model. Jdou s dobou, optimalizují, inovují. Nákup je rychlý, pohodlný, příjemný a doručení je extrémně rychlé, blízko bydliště nebo třeba Tesca kam stejně lidi jezdí, navíc nedělají potíže s vrácením či reklamací. Jsou dražší, je to podobné jako Apple, nebo Starbucks.

Apple, ale prodává pouze své výrobky. Alze překupuje vše po čem je zájem a dá tomu svojí dumpingovou cenu...

Trochu zásadní rozdíl.

Až bude Alza mobil nebo Alze notebook a jinak nic jiného, pak to je stejné jako Apple.

Starbucks zase neprodává bagety Crocodile nebo Nescafé.

secuser1
hodnocení

Musím rict ze na alze nakupuji i toaletní papír, hygienu, jídlo a záchod pro kocoura a je to tam levnější než v globusu. Stejne zboží.

joudic*
hodnocení

0x
ja nemam nic proti Alze,...pred 10-15 lety
secuser1
hodnocení

Je pravda, že o alze vím až od té doby co existuje mimozemšťan.

hodnocení

0x

Alza má protivnou reklamu, ale jinak já tam taky někdy nakupuji. nemám s ní o nic horší zkušenost, než s jinými velkými e-shopy.

youtu.be/...

hodnocení

0x
Já na alze loni kupoval poměrně dost věcí(vlastně jsem mimo case seskládal komplet pc), vycházelo to k mému velkému překvapení (dřívější dlouhodobé zkušenosti) levněji, než u konkurence. A v Brně výhoda, že si zboží vyzvednu prakticky kterýkoliv den, z centrály to přetáhnou do druhého dne, dost věcí mají i na pobočce ihned. S reklamací jsem problém neměl, kdysi dávno jsem zboží vracel a bez opindávání to vzali. Ale pokud to jde, nakupuji radši jinde.

hodnocení

0x

Reklama je navoněná zdechlina. Kdo ji podléhá, nebo si ji ani nevypne, tak si svůj úděl zaslouží;)

jaj*
hodnocení

0x
Nemají rádi reklamu, to je vše. Špatná reklama = špatný obchod. Ja dávám všemu šanci, nebudu vybírat věc podle nějakého nesmyslu. To je jako bych nechtěla nakupovat v konkrétním obchodě protože je tam tlusta prodavačka, ale zase na druhou stranu upřednostním obchod kde berou stravenky, to si myslím ze je důležité pro nákup když se chci zbavit těch papírků.
doplněno 12.12.21 02:52: S reklamacema tam mám dobré zkušenosti, hodně věcí maji k vyzvednutí za pár hodin. I kdyby měli reklamy na způsob jedné banky kde mají tlustou paní, tak alza není špatný obchod.

alzane
hodnocení

0x

můj známý:

Dneska jsem byl v Alze a zpětně jsem si uvědomil, že to tam vypadalo jako v nějakém totalitním režimu. Lidi musí stát na značkách, mají roušky, čumí na nějaké krabičky v rukou, pak tam je nějaká obrazovka která jim říká, ke kterému pultu jít. Tam ukážou krabičku, řeknou heslo, dostanou balík... Nikdo se neusměje, všichni jsou zasmušilí, zcela neosobní.

Moc se koncentruje do rukou pár mocných firem, které sílí díky podpoře lidí kvůli ušetření pár korun. Malé firmy zaniknou, lidi budou dřít na boháče. Matrix. Ale dejte jim do rukou kouzelné krabičky, kde žijí v umělé "realitě", aby byli rozptýlení a nedělali potíže. Ty krabičky jsou vlastně "zbraně hromadného rozptylování".

má odpověď:

V Alze záměrně nenakupuju, stal se z ní moloch po vzoru Amazonu. Ten shodou okolností před lety smazal lidem na dálku román 1984 ze vsech svých čteček Kindle...

Když jsem potřeboval baterii do telefonu, našel jsem si firmu s osobním odběrem zdarma, bez problému si ji vyzvedl a zaplatil cash. Předtím totéž s fleškou v Mironetu. Jak dlouho to ještě bude možné?

Tenhle přístup je i jinde. Úplně nesnáším, když si tam někdo příjde pro nějakou blbost, sám neví, jak a na co to využije, nedokáže prodejci říct přesně a prokecá tam 15 minut. Pak jsou fronty a zástupy.

Pro takové "starší" je určen Datart.

hodnocení

0x

Alzu kvůli Alzaboxu před domem používám i k nákupu nádobí.

Pokud jde o reklamace, za dávných časů začátků Alzy mi zdechl disk těsně před koncem záruky. Donesl jsem jim ho, technik ho ani nezapnul, řekl, že tak malé už nemají, dal mi nový s dvojnásobnou kapacitou a šel jsem.

Dnes už asi fungují trochu jinak, dcerka reklamovala sportovní hodinky (určené i pro plavání), reklamaci odmítli pro vnikutí tekutiny. Uznali až po předžalobní výzvě.

Ale nakupuji v Alze dál. Třeba v Mironetu jsme koupili dva iPhony a oba byli na tři reklamace, tahanice, hrůza ..

tomaso
hodnocení

0x
Já teď něco vracel, na jednu stranu dobrý, šlo vrácení zadat na netu predem, na prodejně je počítač kde si výtisknu štítek a zboží tam nechám.
Ale zmateny- na webu píšou, že vrací jako kredit, na prodejně sem zase musel natukat svoj jménu, telefon,email, vybral sem ze chci na účet(ten sem zadat nemusel). Nakonec mi sami napsali, že mi to vrátí zase "na kartu" kterou jsem to platil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]