Nejste přihlášen/a.
Právě že taková stupidita VÁM ZAŽERE DO MOZKU TO, že vždy při hledání zboží se podíváte do ALZY. = SKVĚLÝ MARKETINGOVÝ TRIK
Alza ráda vrací přebalené použité zboží zpět do oběhu, jako nové nerozbalené. Hnus.
Dále reklamace vesměs jako výslech a spíše arogantní.
Navíc přímo na krabice zboží lepí svoje čárové kódy. Nepoužívá kódy co tam už jsou a pak je krabice znehodnocené etiketami. Třeba pro sběratele her nebo HW nepoužitelné!
...
Jedině CZC nebo TSBohemia.
Alze se úplně nevyhýbám, má jednu super vlastnost - jejich web je přehledný a rychle se v něm zorientuju. Často v něm vyhledávám i parametry zboží, které chci koupit jinde. A mívá uvedené velké množství parametrů oproti ostatním webům.
Ale berte to tak, že některé věci jsou prostě mnoha lidem proti srsti a nic s tím nenaděláte. Co já si vyslechnu, že poslouchám metal. Zrovna včera jsem něco pouštěla z jedné písničky (uff, to ani nebyl metal...) studentce - chtěla jsem jí něco ukázat v textu (učím jazyky) - to byl výraz: "A tohle FAKT posloucháte?!" Jako kdybych byla z jiné planety.
Alza je jednoznačně nejdražší. Navíc vím o hodně lidech, kteří na ni nedali dopustit a už je to přešlo, nekvalitní zboží. Neříkám, že všechno. Taky už jsem od nich pár věcí měla.
Já osobně nesnáším toho zelenýho zmetka, kterej každou chvíli ječí z obrazovky a z principu zásadně nekupuji to, co je mi reklamou vnucováno.
Budete se možná divit, kdo toho tajtrlíka mluví, myslela, jsem, že je to nějak elektronicky upravený hlas, ale ne, chlap jak hora:
já jsem od Alzy kdysi nakoupil celej novej podvozek P45 pro C2Q soc 775 s DDR 3 a myslím, že to funguje někomu dodnes. Nikdy žádná reklamace. Dnes už kupuji hotové řešení HP nebo DELL.
Právě u té tebou zmíněné druhé společnosti jsem si všiml znovuzabalenosti a nákupčího týpka jsem kdysi potkal v LEVI.
.
Všichni jsou to překupníci.
Je to jako se vším, lidi se rádi přidávají do určitých skupin a pak tyhle názory a postoje hájí. Skutečnost je, že Alza má velice úspěšný obchodní model. Jdou s dobou, optimalizují, inovují. Nákup je rychlý, pohodlný, příjemný a doručení je extrémně rychlé, blízko bydliště nebo třeba Tesca kam stejně lidi jezdí, navíc nedělají potíže s vrácením či reklamací. Jsou dražší, je to podobné jako Apple, nebo Starbucks.
Apple, ale prodává pouze své výrobky. Alze překupuje vše po čem je zájem a dá tomu svojí dumpingovou cenu...
Trochu zásadní rozdíl.
Až bude Alza mobil nebo Alze notebook a jinak nic jiného, pak to je stejné jako Apple.
Starbucks zase neprodává bagety Crocodile nebo Nescafé.
můj známý:
Dneska jsem byl v Alze a zpětně jsem si uvědomil, že to tam vypadalo jako v nějakém totalitním režimu. Lidi musí stát na značkách, mají roušky, čumí na nějaké krabičky v rukou, pak tam je nějaká obrazovka která jim říká, ke kterému pultu jít. Tam ukážou krabičku, řeknou heslo, dostanou balík... Nikdo se neusměje, všichni jsou zasmušilí, zcela neosobní.
Moc se koncentruje do rukou pár mocných firem, které sílí díky podpoře lidí kvůli ušetření pár korun. Malé firmy zaniknou, lidi budou dřít na boháče. Matrix. Ale dejte jim do rukou kouzelné krabičky, kde žijí v umělé "realitě", aby byli rozptýlení a nedělali potíže. Ty krabičky jsou vlastně "zbraně hromadného rozptylování".
má odpověď:
V Alze záměrně nenakupuju, stal se z ní moloch po vzoru Amazonu. Ten shodou okolností před lety smazal lidem na dálku román 1984 ze vsech svých čteček Kindle...
Když jsem potřeboval baterii do telefonu, našel jsem si firmu s osobním odběrem zdarma, bez problému si ji vyzvedl a zaplatil cash. Předtím totéž s fleškou v Mironetu. Jak dlouho to ještě bude možné?
Alzu kvůli Alzaboxu před domem používám i k nákupu nádobí.
Pokud jde o reklamace, za dávných časů začátků Alzy mi zdechl disk těsně před koncem záruky. Donesl jsem jim ho, technik ho ani nezapnul, řekl, že tak malé už nemají, dal mi nový s dvojnásobnou kapacitou a šel jsem.
Dnes už asi fungují trochu jinak, dcerka reklamovala sportovní hodinky (určené i pro plavání), reklamaci odmítli pro vnikutí tekutiny. Uznali až po předžalobní výzvě.
Ale nakupuji v Alze dál. Třeba v Mironetu jsme koupili dva iPhony a oba byli na tři reklamace, tahanice, hrůza ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.