Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize - neoriginální ovladač

Od: kina* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den přeji.Prosím o radu.Mám po babičce televizi tesla model délta typ - tv s 709 ts.Koupil jsem si k tomu originální ovladač(který mi však přišel jen v nějakém obalu a bez jakéhokoli návodu),abych mohl naladit stanice.Jenže jsem zjistil,že když zmačknu nějaké tlačítko na ovladači,tak sice blikne dioda,ale televize na signál nereaguje.Můžete mi někdo prosím poradit,jestli se musí televize s ovladačem nějak spojit,nějak potvrdit,že mají spolu komunikovat?Předem děkuji za radu Radek

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Zrejme jste koupil ovladac, ktery ma pevne prednastavene kody pro stovky nejpouzivanejsich znacek a jejich modelu. Ta vase televize tam s nejvetsi pravdepodobnosti nebude. Nevim jak je stara, ale jedinou moznosti bude projet vsechny kody. Bez navodu bude slozitejsi na to prijit. R.

ferda60*
hodnocení

2x

Pokud je ovladač originální, tak se nic spojovat a potvrzovat nemusí, zkrátka by měl hned fungovat. Doporučuji zkontrolovat napájecí články ovladače (tím to ale asi nebude, když na TV bliká příjem). Nereaguje-li ani potom TV na stisk tlačítka ON-OFF na ovladači, bude zřejmě ovladač pro tuto typovou řadu nefunkční a bude potřeba jej vyměnit za jiný typ.

Tesla Rožnov používala pro své TV (kolem r. 1995) mj. ovladač s označením RR 103 (je to na něm napsané), možná by mohl být vhodný i pro tento typ TV.

jirbar*
hodnocení

2x
kina*

Děkuji za super odpověd!

kina*

Sice jsem ti už poděkoval,ale nebylo tam v těch odkazech,přesně to co jsem potřeboval!Typ televize je TV S 709 TS a na ovladači je napsáno zip 116.Když zmačknu na ovladači nějaké tlačítko,tak mi blikne na ovladači červená letka,ale program to nepřepne,nebo-li televize nereaguje!Děkuji ještě jednou za radu.Mám dobrý ovladač?Objednával jsem to podle typu televize,tak jsem myslel,že bude fungovat automaticky!

Zdravím, máte univerzální ovladač který je potřeba nejprve nastavit ... tady jsou kody eshop.sapro.cz/... ... najdete si prislusnou TV ke které je prislusný jeden kod, ovladač naleznete zde a kody jsou tam v pdf (viz odkaz nahore eshop.sapro.cz/... ) bohužel návod jsem zatím nenašel aby se zjistilo jak kód nastavit...

doplněno 29.03.10 17:20:

jednoduché jak nastavit kod naleznete zde : solid-czech.cz/... eventualní další dotazy směrem na vtnitřní poštu .. rád pomohu. pokud by se stalo že nenaleznete danou televizi tak je třeba vyzkoušet kody pekně po pořádku třeba některý z nich bude ten kde bude fungovat vše... jina možnost bohužel není...

jirbar*

V těch odkazech je, že ten typ je určen taky pro TVS709TSP2 což bude asi ta televize. Nevím co je typ Zip 116, ale pokud to je universál pro víc zařízení tak se nejdříve musí zmáčknout tlačítko TV. A ani potom to nemusí dopadnout. Bude tam možná tlačítko Setting(SET) a jeho delším přidržením se pak podle návodu vyhledávají kódy.

doplněno 29.03.10 17:25:

To je asi on

shopingcity.cz/...

Pro všechny TV MASCOM.

doplněno 29.03.10 17:27:

shopingcity.cz/...

doplněno 29.03.10 17:28:

Link se nedaří. Ovladač se nechá mezi zobrazenými vyhledat.

doplněno 29.03.10 17:40:

Tady je ke stažení tabulka pro jaké TV ale Tesla tam není. Jedině vyzkoušet všech asi 11 možností od 01 až po 11

Tady je popsáno programování.

solid-czech.cz/...

A tady je tabulka kódů

tsnova.cz/...

typ zip 116 je typ univerzálního ovladače ktery vyrabí firma Elmak. viz moje odkazy výše...

hodnocení

2x

Odhaduji, přístroj asi 15 let starý. Kde jste k němu sehnal originální ovladač? Kde bliká LED dioda - na ovladači nebo na TV? Pokud chcete vyzkoušet, že ovladač vysílá, tak jej namiřřte proti digitálnímu fotoparátu nebo foto-mobilu a na displeji je vidět modré záblesky po zmáčknutí nějakého tlačítka.

hodnocení

0x

který to je rok výroby ta televize zhruba? u TV co pamatuju já (už něco málo pamatuju) se programy ladily ručně i pře to, že měly dálkáč. Píšete že je po babičce . . . a ruční ladění programů není . . .? Taky slabé baterky můžou udělat svoje. *klik*

raadek*
Omlouvam se. Spatne jsem si precetl dotaz. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]