Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výhody a nevýhody chladničky

Od: vojta00 odpovědí: 10 změna:

Zdravím, do elektrotechniky mám udělat prezentaci o chladničce, ve které mají být i nějaké ty výhody a nevýhody chladničky. Výhod jsem si pár domyslel, ale jaké má chladnička nevýhody?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

2x

A způsobuje obezitu a noční přejídání

re4zon
hodnocení

1x
Treba ze stoji penize, zere elektriku a zabira misto? A pak ty podruznejsi veci jako ze se o ni da ukopnout palec apod.

hodnocení

1x

Krome jiz zmineneho bych jeste zminil skodlivost pri nespravne recyklaci. Pro ozonovou vrstvu jiz sice dlouha leta ne, freon R22 uz se dobrych 30 let nepouziva, zato jsou ale dnes pouzivane freony a dalsi latky v chladivech toxicke, vybusne a patri navic ke sklenikovym plynum.

hodnocení

0x

Třeba že uvnitř chladí, venku topí?

Že je (relativně) hlučná?

jabraka*
hodnocení

0x

V kuchyni je nezbytná.Ale nejen chladnička,která udržuje potraviny na teplotách blízko nuly nejčastěji 0 - 6 stC.Pak obsahují nejčastěji v chladicím prostoru mrayicí prostor,s teplotou do -10.

Pro slušné zásobování potravinami na pozdější spotřebu je ale potřeba některé druhy,jako maso je potřebné oddělit prostor chladicí,od mrazicího,vznikly zařízení kombinovaná,dvouskříňová.Jedna chladicí 0-5 stC,druhá mrazicí - -18 stC.

Tyto systémy umožňují uskladnit na dlouhou dobu poměrně velké množství potravin,ale vše je vykoupeno velkou spotřebou elektrického proudu.V dnes většinou malých bytech také zabírají hodně místa.

JABRAKA

coze
hodnocení

0x
Já bych také řekl, že nevýhoda je, že s ledničkou nikdy nezjistíte jak dlouho Vám různé potraviny vydrží bez ní. Žil jsem 7 let bez ledničky (stará přestala fungovat a novou jsem právě 7 let nekoupil). Teď když někam jedu tak přesně vím co jak vydrží a jak se k čemu chovat aby to vydrželo co nejdéle...
jajko
Tak to je zaujímavé.

girou
hodnocení

0x

Udělej homemade ledničku z Peltieova článku. A popiš ji.

----

Co s vlhkosťou uvnitř ledničky jak ta se řeší? Tam teče ta zkondenzovaná voda? tím to určitě natáhneš

jajko
hodnocení

0x
nevyhoda chladnicky je ze treba na nu elektriku, ktorá je sice lacná, ale ludom sa dodáva velmi predražene.

liska5
hodnocení

0x

Spotřeba, hluk, ale i teplo ze zadní strany! Taky že se musí občas odmrazovat. Vrstva námrazy v mrazící schránce zvyšuje spotřebu. Když je v ní nějaká aromatická potravina, může načichnout od ní další jídlo, zejména, když obsahuje tuk. Nacpaná je nepřehledná. Vzadu zapomenutá potravina může i zplesnivět. Pak se lednice vytírá octovou vodou, aby se odstranil zápach... Ne každá potravina do ní patří. Chyba je dávat do ní rajčata nebo banány.

Velké mínus je, že se nedá dokoupit sólo skleněná police nebo plastový box ke své konkrétní značce. A jestli, tak šíleně drahé a složité.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]