Nejste přihlášen/a.
Zdravím, do elektrotechniky mám udělat prezentaci o chladničce, ve které mají být i nějaké ty výhody a nevýhody chladničky. Výhod jsem si pár domyslel, ale jaké má chladnička nevýhody?
Krome jiz zmineneho bych jeste zminil skodlivost pri nespravne recyklaci. Pro ozonovou vrstvu jiz sice dlouha leta ne, freon R22 uz se dobrych 30 let nepouziva, zato jsou ale dnes pouzivane freony a dalsi latky v chladivech toxicke, vybusne a patri navic ke sklenikovym plynum.
V kuchyni je nezbytná.Ale nejen chladnička,která udržuje potraviny na teplotách blízko nuly nejčastěji 0 - 6 stC.Pak obsahují nejčastěji v chladicím prostoru mrayicí prostor,s teplotou do -10.
Pro slušné zásobování potravinami na pozdější spotřebu je ale potřeba některé druhy,jako maso je potřebné oddělit prostor chladicí,od mrazicího,vznikly zařízení kombinovaná,dvouskříňová.Jedna chladicí 0-5 stC,druhá mrazicí - -18 stC.
Tyto systémy umožňují uskladnit na dlouhou dobu poměrně velké množství potravin,ale vše je vykoupeno velkou spotřebou elektrického proudu.V dnes většinou malých bytech také zabírají hodně místa.
JABRAKA
Spotřeba, hluk, ale i teplo ze zadní strany! Taky že se musí občas odmrazovat. Vrstva námrazy v mrazící schránce zvyšuje spotřebu. Když je v ní nějaká aromatická potravina, může načichnout od ní další jídlo, zejména, když obsahuje tuk. Nacpaná je nepřehledná. Vzadu zapomenutá potravina může i zplesnivět. Pak se lednice vytírá octovou vodou, aby se odstranil zápach... Ne každá potravina do ní patří. Chyba je dávat do ní rajčata nebo banány.
Velké mínus je, že se nedá dokoupit sólo skleněná police nebo plastový box ke své konkrétní značce. A jestli, tak šíleně drahé a složité.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.