Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární lampy

Od: jittule odpovědí: 6 změna:
Dobrý den. Podle čeho mám vybírat solární lampu aby mi osvitila dvůr cc60m/2.myslim jeslí waty nebo lumeny atd. Dekuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dívejte se po něčem takovém...pokud chcete alespoň trochu osvítit plochu 60m2...pokud to má být jen orientační osvětlení, pak něco menšího...a pár kusů, třeba v rozích...

hodnocení

1x

Musite si ujasnit, aku intenzitu osvetlenia pozadujete, co tam budete robit. Aky je tvar dvora, ci tam mate moznost dat viac svietidiel na fasadu, nejaky stlp a pod. Ked si toto ujasnote, da sa navrhnut riesenie.

Ak dobre chapem, nemate k dispozicii 230V rozvod?

111®
hodnocení

0x

no myslím že na solár to zrovna není...

hodnocení

0x

Watty a lumeny jsou přímo úměrné (čím víc Wattů, tím víc lumenů). V dobách minulých se lumeny prakticky nepoužívaly, vybíralo se podle Wattů. Na jakž-takž osvětlení takhle velké plochy bych to odhadl minimálně na halogen 500 W. Kolik je to lumenů, nebo Wattů v provedení LED žárovek netuším (a počítat to nebudu). Každopádně ale těch solárních lampiček budete potřebovat několik desítek.

jabraka*
hodnocení

0x

Dnešní osvětlovací soustavy jsou založeny na LED osvětlovacích zdrojích.Dokonce i osvětlení exteriérů.

Různá zahradní osvětlovadla se dají koupit za pár korun.Napájení samozřejmě solárními články.Sám jsem koupil plůtek na osvětlení cestičky,obsahuje 10 světýlek LED a článek má velikost 8x8 cm.svítí už dva roky bez jakékoliv údržby.Myslím si,že by nebyl problém použít i výkonnější sestavu,kde by hlavně byla potřba i soustava s akumulétorem .

JABRAKA

jirib
hodnocení

0x
30-50W...led na 230V
Na solár určitě ne...jedině,že by jste tam dal velký panel a dvě baterie z auta...od jara do podzimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]