Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pásky Emgeton - kvalita

Od: valach327* odpovědí: 19 změna:
Zdravím, nedávno jsem si zprovoznil kotoučový magnetofon TESLA B700 a začal na něm nahrávat. Mám asi 5 pásků značky Emgeton - říká se že obrušují hlavy a nelze na ně kvalitně nahrávat. Je to pravda nebo to jsou jen lži?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
V kotoučích nevím, ale v kazetách bych je nedoporučil ani největšímu nepříteli.

zzednicek
hodnocení

4x

Pásky emgeton lze používat na magnetofonech řady b4 a b5 které mají polštářky s poměrnně dost velkym přítlakem na hlavy. Na magnetofonech bez přítlačných polštářků jako je například magnetofon b73 jsou nepoužitelné. Je pravda i to, že při používání pásků emgeton dochází ke zvíšenému mechanickému opotřebení hlav. Při používání těchto pásků dochází k jejich otěru a hlavy je třeba často vyčistit.

kepler*
hodnocení

3x

O obrušování hlav nic nevím, ale z těch pásků, které byly u nás k dostání (BASF, Scotch, Maxell a další) byly jednoznačně nejhorší. Jednak nahrávky nebyly tak kvalitní, jednak tam bylo množství drop-outů (výpadků, nehomogenity).

mate59
hodnocení

1x

Pásky Emgeton svého času vždy platili za kvalitní pásky.

nickys

Pamatuju taky uz hodne, ale o takovem case opravdu nevim. Emgeton byl podprumer vzdy. Pokud jsem mohl koupit cokoli jineho krome Emgetonu a Orwa. Nejcasteji byly k mani Basf.

hodnocení

1x

Potvrdit to nemohu, nikdy jsem je tak dalece netestoval, ale v té době se říkalo, že jsou tvrdší a hlavy obrušují. Podle mého, kvalita byla určitě horší a nikdy jsem je moc nepoužíval.

To se říkalo o těch profi, ne o tom z běžného obchodu a na B700.

hodnocení

0x
Pásky Emgeton byla horší kvalita. Hlavy trochu špinily, ale daleko více pásky Basff. Měli jsme jich doma pásek asi 20 a a z toho asi 5 Emgetonů. jelo to asi 10 hodin denně m Nejlepší pásky té doby: Scotch (3M), Maxell. Emgetom měl ale dobré krabičky...

otto*
hodnocení

0x
Tak to ti môže byť úplne jedno na 40 ročnom neudržiavanom magnetofóne, ktorý má hlavy už statočne vydraté.

hodnocení

0x

U Emgetonu bylo jen potřeba aspoň před nahráváním očistit hlavy.

111®
hodnocení

0x

Emgeton nebyl nic moc, opravdu byl drsný ve srovnáním třema s Maxwelem, ale dal se použít akorát to nebylo pro amatéry, chtělo to respektovat charakteristiku a naštelovat správně předmagnnetizaci..

hodnocení

0x

Za socializmu to boli najlacnejšie pásky,ktoré stáli v regáloch.

111®
06.12.21 19:02

Souhlas

nickys
hodnocení

0x

B700? K čemu? Je to jen mono.

Sam jsem nedavno z nostalgie zprovoznil jednu B116. Stravil nekolik desitek hodin vymenou gumovych prvku, serizováním brzd, paskove drahy, snimaci a zaznamove cesty. Bez vybaveni tonovym generatorem, osciloskopem a mericim paskem takrka neresitelne, no ale povedlo se.

Co se tyce Emgeton pasku, snad jen LHD, pasky LN jen v nejvetsi nouzi. I kdyz na te B700?

valach327*
hodnocení

Ano je to mono ale povedlo se mi ho sehnat levně. Stereo magnetofony jsou teď šíleně drahé.

nickys

Jojo, to muzu potvrdit.

Taky jem tu B116 koupil hodne draze. Vzal jsem ji drazsi, protoze inzerujici psal ze je po servisu a mel jsem to v dojezdove vzdalenosti. No co budu povidat, prodejce uz podle kecu byl arogantni idiot, ale koupil jsem. Doma zapojil a hralo to priserne, servis byl provedenej jenom zakapanim sroubku barvou a to tak, ze opravdu vsech. No ale jsem elektronik, sehnal jsem na netu servisni manualy a stravil par prijemnych veceru u osciloskopu. Ted jsem vic nez spokojen.

hodnocení

0x

Emgeton je značka pásků, které vyráběly Filmové laboratoře Gottwaldov. Vyráběly několik typů, kvalita se zlepšovala. Typ DP25LN byl ekvivalentem Agfa PE41. Seřizovala se na něj většina magnetofonů, včetně B700. Trpěl drop-outy a oděrem. Povrch měl lesklý, hlavy neodíral. Vylepšený byl typ DP25LH. Nejlepší byl DP25LHD. S ním se daly seřídit tříhlavé B11X do 20kHz s poklesem do -3 dB.

jabraka*

Moho s kolegou souhlasit,testovali jsme pasky Megeton na kazetových nahrávkách,pro rychlopřepis nahrávek jsou potřeba "rychlé " pásky.Nebyly horší než BASF.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]