Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlačítkový telefon s vyhledáváním kontaktů

Od: jan12* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, doporučíte mi "hloupý" tlačítkový telefon, kde se dá v kontaktech telefonu vyhledat jméno podle libovolného písmene? Příklad: Mám kontakt "Jan Novák". Když napíšu "Jan", objeví se... Když napíšu "Novák", měl by se taky objevit... Nechci smartphone, potřebuju jen volat a rychle vyhledávat kontakty. Když potom zapomenu na Nováka, třeba nevím, že se jmenuje Jan, tak už ho v kontaktech (kterých můžu mít několik set) nemám šanci najít. Díky...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zdravíčko.
Tady ho máte.

youtu.be/...
Je skvělý, kupovala jsem ho nedávno pro starší osobu. Nemůže si jej vynachválit.
Funkce volby kontaktů odpovídají vašim požadavkům.
jan12*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Vypadá to nadějně, jen se Vás pro jistotu ještě zeptám - opravdu, když mám v adresáři jméno "Jan Novák" a dám si vyhledat podle příjmení, tak se mi kontakt ukáže? Prostě dám vyhledat, napíšu "N" (i když začíná vlastně na "J") a bude tam?

Když zadáte "J", tak se vám objeví třeba Jandák.
Když zadáte "N", objeví se Novák a další pod tím písmenem.
Takto to funguje :)
jan12*
hodnocení

A když zadám "N", objeví se Jan Novák, protože kontakt je uložen jako "Jan Novák"? Toto je pro mě klíčová funkce toho telefonního seznamu... :)

Do telefonu se ukládá vždy jako první PŘÍJMENÍ.

hodnocení

0x

Pochybujem,že taký telefón najdete. Myslým si,že chyba je vo vašom ukladaní. Ukladajte najprv priezvisko a až tak meno.

jan12*
hodnocení

Děkuji za reakci, to mě taky napadlo :) Jenže před cca 20-ti lety to normálně šlo... I kdybych měl uložené kontakty ve tvaru nejdřív příjmení a pak jméno, tak toho Nováka bych stejně nenašel, protože o něm třeba jenom vím, že je to Jan, ale příjmení už jsem dávno zapomněl. Mimochodem, v Outlooku šlo kdysi taky vyhledat e-mailovou adresu zadáním libovolného písmene v té adrese, ale nové verze už to neumí, prý je to zbytečnost... Já stále doufám, že se ozve někdo, kdo má takový telefon a ví, kde ho sehnat ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]