Zdravím, bydlíme v rodinném domě v nájmu, doteď nebyl žádný problém, ale minulý týden jsem zapla pračku, zhruba v půlce programu se pračka vypla a zároveň se vypla světla a část zásuvek. Další den bylo vše ale zase v pořádku. Při dalším pokusu praní se ale problém objevil znovu, pračka se tedy odpojila. Stejný problém ale nastal s vysavačem.pokr. Komen.
Tak třeba byt může mít 3f připojení a je zádrhel v tom, což není neobvyklé, že v rozvodech domu, ale i ulice nemusí jít jedna fáze... Zažil jsem to v životě vícekrát, pokud to je jednorázově zapojeno, tak jak píší kolegové... Propojky, hřebínek atd.
Nyní byl problém i u robotu, všechny spotřebiče jsou max dva roky staré a jiné spotřebiče problém nedělají. Byl u nás i elektrikar i revizak ale ti žádný problém nenašli. Přijde mi to ale divné. Není tu někdo, kdo měl stejný problém nebo ho napadá něco kde by mohla být chyba? Díky za odpovědi
Nechce sa mi verit, ked revizak nic nenasiel. Toto posobi ako zavada "problemy s PEN v sustave TN-C". Aky stary je ten dom a ake stare su rozvody?
karolina*
Část domu kde bydlíme a rozvody byly postaveny a udělaný před cca 10 lety. Revizak kontroloval jističe apod a nic, má přijít ještě jednou a projít komplet celý byt, ale tvrdil, že mu to přijde divné a že podle něj je vše v pořádku.
Jak se vyply světla a zásuvky? Vypadly minimálně dva jističe? Anebo vypadl chránič, za kterým ta světla a zásuvky byly? Foto rozvaděče s označením, co vypadlo? Pokud elektrikář a revizák nic nenašli, čekal bych chybu v té pračce. Co je "pokr. Komen.?
doplněno 02.12.21 20:44:
Hm. Přehnaně řečeno - doklady, peníze a opatrně opusťte byt.... Sežeňte někoho, kdo se vyzná a zkontrolovat všechny hřebínky v rozvaděči, všechny spoje, někde bude něco volného... A zkontrolujte ze srandy anténu k TV (koaxiál), jestli náhodou nehřeje...
doplněno 02.12.21 20:47:
Ještě mi to připomnělo můj dotaz tady, koukněte. Taky celkem záhada, vyřešila to výměna chrániče.
karolina*
Jistič nevypadl žádný, a chránič taky ne. Prostě jen přestaly svítit světla a některé zásuvky nefungovaly. Chybu v pračce jsme si mysleli také, ale když byla odpojena byl problém znovu zvlášť s vysavačem a teď i s tím robotem a to byla pračka mimo provoz. A pokr.komen. Je jako pokračování v komentáři protože už mi nešlo dal psát
karolina*
Má znovu přijít revizak, tak snad vše důkladně projde a snad se to vyřeší. Jinak budu hledat někoho jiného a doufat Ale díky za tip a možnost řešení
Pravdepodobne dochádza ku odpojeniu jednej fázy pri prekročení odberu,pokiaľ to nerobí aj susedom,tak by som prezrel hlavné prívodné poistky a hlavný istič. Ich pripojenie a funkčnosť.
Pokud půjde jen část elektriky a jističe v domě (na pračku, zásuvky, světla) jsou zapnuté, seběhněte k elektroměru a pokud máte elektroměr s digitálním ukazatelem, měly by tam být zobrazeny ikonky L1, L2 L3-zkusím přidat obrázek, kde je to vidět. Pokud jsou ikonky zobrazeny, potom víte, že ze strany sítě dodavatele např. ČEZ je vše v pořádku a závada je někde za elektroměrem (např. uvolněné spoje, špatný hl. vypínač-pokud tam je, případně někde navrtaný kabel apod.),
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.